Δεν θα πάρουμε «ανάσα» ούτε το τριήμερο

Καθόλου ενθαρρυντικές οι καιρικές προβλέψεις από τον Έρικ Κίτα, αφού όπως φαίνεται ο καιρός θα εξακολουθήσει όλο το τριήμερο να είναι θερμός και αποπνικτικός, αφού θέρμες αέριες μάζες συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37-38 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 33-35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. 

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός συνεχίζει να είναι ηλιόλουστος. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα το οποίο θα φέρει σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα ποσοστά υγρασίας αυξάνονται. 

Από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη την περιοχή μας θα επηρεάζουν ασταθείς αέριες μάζες. Μετά την διάλυση της πρωινής ομίχλης και της χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος  αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά στα ορεινά και στο εσωτερικό  θα δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν  την Κυριακή-Δευτέρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για αναζωπυρώσεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ