9600 μέλη και 5800 δολάρια για το #reforestcyprus

Λίγες ώρες μετά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κοιλάδα της Σολέας, η διαδικτυακή εκστρατεία #reforestcyprus έκανε την εμφάνιση της, καλώντας τον κόσμο σε μια μαζική συμμετοχή, είτε με εθελοντική εργασία, είτε με χρηματικές εισφορές, για να ξανακάνουμε την Κύπρο πράσινη.

 


Article featured image
Article featured image

Με ανακοίνωση τους, οι εμπνευστές της προσπάθειες μας ενημέρωσαν ότι μέχρι στιγμή η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τους εθελοντές να έχουν φτάσει τα 1000 άτομα, και τις εισφορές να ανέρχονται στα 5800 δολάρια, ενώ τα συνολικά μέλη του group αγγίζουν τα 9600 άτομα.

 

Διαβάστε επίσης: Ξανακάνουμε την Κύπρο πράσινη



«Ομολογούμε ότι το ενδιαφέρον σας μας έχει πιάσει απροετοίμαστους. Έχουμε λάβει ερωτήσεις για το που θα διατεθούν τα χρήματα και πολλοί από εσάς έχουν εκφράσει δικαιολογημένο σκεπτικισμό, είτε για τις εισφορές είτε για την αναδάσωση αυτή καθεαυτή. 

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς σας και για αυτό είμαστε σε επαφή με εγνωσμένου κύρους δικηγόρους, ελεγκτές και περιβαλλοντολόγους ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα σας θα τύχουν της καλύτερης διαχείρισης. 

Προς το παρόν η επικρατούσα άποψη είναι η ίδρυση ΜΚΟ με αποκλειστικούς στόχους την αναδάσωση, σε συντονισμό με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, καθώς και την διαφύλαξη και αναβάθμιση των υφιστάμενων δασικών εκτάσεων. Τα χρήματα από τον έρανο θα κατατεθούν στο ταμείο της οργάνωσης. 

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί λίγο χρόνο, ζητούμε την κατανόηση σας και την υπομονή σας. Μόλις έχουμε κάτι νεότερο θα το ανακοινώσουμε. Μέχρι τότε χρειαζόμαστε την συμπαράσταση σας με οποιοδήποτε τρόπο. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και τον αυθορμητισμό σας».



Με εκτίμηση,

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

Παναγιώτης Χαραλάμπους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ