Ένα διήμερο bootcamp για πράσινες επιχειρήσεις

11 υποσχόμενες ιδέες οδεύουν προς τους Εθνικούς Τελικούς μετά τη μεγάλη επιτυχία το κυπριακό Boot Camp του ClimateLaunchpad 2016, το οποίο διεξήχθη στον Καλοπαναγιώτη το διήμερο 24-26 Ιουνίου.

 


Article featured image
Article featured image

Ομάδες που εκπροσωπούν 11 πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως συστήματα διαχείρισης κτηρίων, πρόληψη πυρκαγιών, επεξεργασία υδάτινων αποβλήτων, διαδίκτυο των αντικειμένων (IoT), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους, εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της Chrysalis LEAP και εκπροσώπους από την PwC, την Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) και τη Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. 

Οι ομάδες συνεχίζουν να  προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Εθνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στην Λευκωσία. Μέχρι τότε, θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό. 

Στον τελικό θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. 

Οι τρεις επικρατέστερες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και στην πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. 

Το ClimateLaunchpad, που έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται σε Κύπρο και Ελλάδα από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. 

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17. Έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών σε Κύπρο και Ελλάδα, θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα προετοιμαστούν για να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου και Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). 

Χορηγοί του προγράμματος είναι η Ελληνική Τράπεζα και η Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ