Οι «καθηγητές» της rock

Είναι τα δύο άτομα πίσω από τη διοργάνωση του School of Rock Festival, ενός εγχώριου μουσικού φεστιβάλ που φιλοξενεί κυπριακές μαθητικές μπάντες οι οποίες παίζουν rock, αλλά και οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στην πολύ ευρεία κατηγορία -από blues μέχρι punk και από indie rock μέχρι metal.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση, κάναμε μια κουβέντα με τα παιδιά, τους Κωνσταντίνο Λοΐζου και Γιώργο Τσεριώτη, κυρίως για να μάθουμε αν έχουν θέσει κάποιους στόχους και δη μεγαλεπήβολους σε σχέση με το… πιο ροκ σχολείο του νησιού.

 

Πόσες μπάντες θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ και για τι ηλικίες μιλούμε;

Φέτος, θα έχουμε 15 συμμετοχές από Λευκωσία και Λεμεσό, που αποτελούνται ως επί το πλείστο από μαθητές ηλικίας 15 μέχρι 19 ετών, αφού αυτός είναι και η βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος μέρος. Οι 15 μπάντες που απαρτίζουν το line up είναι οι εξής: Komodo, Dark Void, Railways, Spoiled, Kolluzion, The Krooks, Decode, Stonus, DownHill, Blue Lynx, I Drink Your Milkshake, The Art of Music Band, Flaming Grave, Savage Cabbage, Valerie & Kassandra.


Περισσότερα από τα μισά συγκροτήματα, προς έκπληξή μας, συνθέτουν και ηχογραφούν δικά τους κομμάτια. Αλλά, φυσικά, όλοι παίζουν και 2-3 από τα πιο αναγνωρίσιμα covers στο είδος τους.


Ηλικιακά, σε ποιο κοινό απευθύνεστε με το School of Rock;

Το φεστιβάλ προσελκύει κυρίως μαθητές της ίδιας ηλικίας με τους μουσικούς, οι οποίοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουν και κάπως διαφορετικά το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πέρσι όμως είχαμε και σημαντική προσέλευση μουσικόφιλων όλων των ηλικιών.

 



Έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα το φεστιβάλ;

Όχι. Θεωρήσαμε ότι αφού σκοπός μας ήταν να ενθαρρύνουμε όλους τους μουσικούς να λάβουν μέρος, ανεξαρτήτως είδους και ποιότητας, θα ήταν λάθος να υπάρχει η πίεση του ανταγωνισμού. Ωστόσο, η ποιότητα ήταν τελικά κατά πολύ ανώτερη των προσδοκιών μας!

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αναφορικά με το είδος της μουσικής που παίζουν οι μπάντες;

Περιορισμοί, όχι, ή τέλος πάντων είναι πολύ λίγοι. Αρκεί η πλειοψηφία των μελών των μπαντών να είναι ακόμα μαθητές και η μουσική που παίζουν να εμπίπτει στην πολύ ευρεία κατηγορία rock. Δηλαδή, οτιδήποτε από blues μέχρι punk και από indie rock μέχρι metal.

Παίζουν όλοι covers;

Περισσότερα από τα μισά συγκροτήματα, προς έκπληξη μας και πάλι, συνθέτουν και ηχογραφούν δικά τους κομμάτια. Αλλά, φυσικά, όλοι παίζουν και 2-3 από τα πιο αναγνωρίσιμα covers στο είδος τους.


Στο χώρο θα υπάρχει κατάστημα, όπου εκτός από αναμνηστικά t-shirts από το φεστιβάλ, τα συγκροτήματα θα μπορούν να διαθέσουν τα δικά τους demos, albums E.P.s, T-shirts κ.λπ.


Γιατί επιλέξατε να παίξετε σε κλειστό χώρο καλοκαιριάτικα και όχι σε αμφιθέατρο;

Σκοπός είναι σε κάποια στιγμή -ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον-, το φεστιβάλ να διεξαχθεί σε υπαίθριο χώρο (γήπεδο, πάρκο κ.λπ.) αλλά προς το παρόν το κόστος για την οργάνωση και διεξαγωγή ενός καλού υπαίθριου φεστιβάλ είναι απαγορευτικό.





ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


 

Εκτός από το φεστιβάλ, τις συναυλίες εννοώ, θα γίνουν κάποιες άλλες εκδηλώσεις, είτε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είτε και πιο μετά;

Ναι, φέτος θα διοργανωθεί και ενδιάμεσο event, πιθανότατα στις 31 Οκτωβρίου, στο Halloween δηλαδή, με ανάλογο θέμα, αλλά μικρότερο σε διάρκεια και συμμετοχές.

Από ποτό και φαγητό, τι θα υπάρχει στο χώρο; Θα υπάρχει κάτι άλλο προς πώληση; Τα ίδια τα συγκροτήματα θα φέρουν δίσκους κ.λπ. για να πωλούν;

Ναι, βέβαια. Στο χώρο, που θα διαμορφωθεί ειδικά για φεστιβάλ, θα υπάρχει κατάστημα, όπου εκτός από αναμνηστικά t-shirts από το φεστιβάλ, τα συγκροτήματα θα μπορούν να διαθέσουν τα δικά τους demos, albums E.P.s, T-shirts κ.λπ. Επίσης, στο προαύλιο θα υπάρχει άλλος διαμορφωμένος χώρος όπου θα παρασκευάζεται και θα πωλείται φαγητό.

 


Υπάρχουν αρκετοί νεαροί μουσικοί στην Κύπρο και ακόμα περισσότεροι που θέλουν να τους δουν επί σκηνής.


Τι στόχους έχετε αναφορικά με το φεστιβάλ; Πόσο πιστεύετε πως μπορεί να μεγαλώσει;

Στόχος είναι η καθιέρωσή του σαν ετήσιο φεστιβάλ (είναι η δεύτερη φορά φέτος) και η επέκτασή του σε διάρκεια, αλλά και συμμετοχές και από άλλες πόλεις, και η ταύτισή του με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί μουσικοί στην Κύπρο και ακόμα περισσότεροι που θέλουν να τους δουν επί σκηνής, οπότε θεωρούμε ότι ο στόχος είναι εφικτός.



SCHOOL OF ROCK FESTIVAL 2016

Μουσική Σκηνή Εξάντας, Λευκωσία

Κυριακή 26 & Δευτέρα 27 Ιουνίου

Ώρα: 18.00

Εισιτήρια: €5 (για μια μέρα) ή €8 (για δύο μέρες)

Πληροφορίες: 99849006, 99120228

 

Μέγας Χορηγός: Taco Bell

Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Χορηγός Επικοινωνίας του School of Rock Festival 2016 είναι η City Free Press


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ