Μια μέρα που θα σου αλλάξει τη ζωή

Τι είναι η Παγκόσμια Μέρα Ευεξίας;

 


Article featured image
Article featured image

Το Global Wellness Day (Παγκόσμια Μέρα Ευεξίας), πραγματοποιείται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, σε περισσότερες από 83 χώρες παγκόσμια.

Σκοπός του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για ένα «καλύτερο τρόπος ζωής».

Με τη γενική και ειδική έννοια του «Wellness» και κάτω από το σύνθημα «I say Yes» (to wellness), το GWD ευελπιστεί να αποδείξει πως μια μέρα είναι ικανή να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο που σκέφτεσαι και ζεις.

Κατά τη διάρκεια του GWD, στις 11 Ιουνίου, σπα, γυμναστήρια, κέντρα ευεξίας, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κάτω από την ομπρέλα του Global Wellness Day, από το πρωί μέχρι τις 16.00.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Κύπρο και σκοπό έχει να γίνει θεσμός, ο οποίος θα ενημερώνει για το καλύτερο τρόπο ζωής, με βάση τα επτά μανιφέστο για τον καλύτερο τρόπο ζωής.



1) Περπατήστε για μια ώρα

Μια ώρα περπάτημα τη μέρα μας βοηθά να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένη. Επιπλέον βοηθά στην απώλεια βάρους και στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερίνης 

 

2) Πιείτε πολύ νερό

Η απώλεια νερού από τον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει εξάντληση, προβλήματα μνήμης και έλλειψη προσοχής.

 

3) Μη χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι επιβλαβή για την υγεία μας και το περιβάλλον, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα από απόβλητα πετρελαίου.

 

4) Να τρέφεστε με οργανικές τροφές

Προσπαθήστε να τρώτε όλο και περισσότερες βιολογικές τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν  χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες κατά την παραγωγή τους.

 

5) Κάντε μια καλή πράξη

Κάνε μια καλή πράξη για τον συνάνθρωπό σου και θα νιώσεις την επίδραση και στον εαυτό σου.

 

6) Να έχετε οικογενειακά γεύματα       

Τα οικογενειακά και φιλικά γεύματα έχουν μια πολύ θετική ψυχολογική επίδραση σε όλους κυρίως στα παιδία με προβλήματα παχυσαρκίας.

 

7 )Να κοιμάστε στις 22.00

Ένας υγιής ύπνος τη νύχτα αποτρέπει διάφορες ασθένειες και επιβραδύνει τη γήρανση.  Ο ύπνος θεωρείται μια κρίσιμη διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας ρυθμίζει τη λειτουργία του και επιδρά θεραπευτικά.  

 



Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων:

17.00 - High Interval Circuit Training

18.00 - Bodycombat

18.30 - BodyJam-Sh'Bam

19.00 -Grit Cardio

19.20 - Body Attack

19.40 - Body Balance


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ