Η CITY προτείνει εκδρομή… στο Παραμάλι

Ο καιρός για το τρέχον Σαββατοκύριακο θα είναι κατάλληλος για παραλία, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Έρικ Κίτα, οπότε γιατί να μην δοκιμάσεις την τύχη σου σε κάποιο θαλάσσιο σπορ και δη σε ένα που θα σου εκτινάξει την αδρεναλίνη στα ύψη;

 


Article featured image
Article featured image

Αρχικά, μάθε πως θα σε στείλουμε στο παραθαλάσσιο χωριό Παραμάλι, της επαρχίας Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται εντός της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε μια ερημική παραλία, να μάθεις kitesurfing, να φας κάτι γρήγορο στη θάλασσα, ή να επισκεφτείς το Κέντρο Νεότητος του χωριού για σουβλάκι.  

Βάλε μαγιό, αντηλιακό και ξεκίνα, λοιπόν, για Παραμάλι.



ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ…

Στη θαλάσσια περιοχή του Παραμαλιού, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία του kitesurfing, καθώς εκεί στεγάζεται η μεγαλύτερη σχολή του συγκεκριμένου extreme sport στην Κύπρο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα θαλάσσιο σπορ όπου ο αναβάτης, με τη βοήθεια ενός αετού, σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα.

Το μόνο που χρειάζεται το άτομο που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει μαθήματα του συναρπαστικού αυτού αθλήματος είναι... να ξέρει κολύμπι. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα σου δοθεί εκεί.

Το ολοκληρωμένο course της σχολής πραγματοποιείται μέσα σε 8 ώρες από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών και στοιχίζει 400 ευρώ. Γίνονται εκπτώσεις σε παιδιά και σε μεγάλες ομάδες.

Αν θέλεις κι εσύ να παρακολουθήσεις μαθήματα τηλεφώνησε στο 96210066 για να κλείσεις ραντεβού.

Μάθε περισσότερα για τη σχολή «Kiteboarding Cyprus» και το άθλημα ΕΔΩ.

 

 

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...

Η παραλία στο Παραμάλι είναι ερημική. Δεν έχει ούτε ομπρέλες, ούτε ξαπλώστρες, έτσι θα πρέπει να πάρετε εσείς όλα τα απαραίτητα. Το μόνο που θα βρείτε εκεί είναι ένα μικρό βαν, το οποίο πωλεί αναψυκτικά, νερό, μπύρες και διάφορα σνακ.

Σε παρακείμενο σημείο ενίοτε συχνάζουν και γυμνιστές.  

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της CITY για τον γυμνισμό στην Κύπρο

 

ΦΑΓΗΤΟ...

Κέντρο Νεότητος

Για φαγητό στο Παραμάλι μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Νεότητος. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και προσφέρει σουβλάκια και σιεφταλιές με 5 ευρώ. Εκεί θα βρείτε και διάφορα άλλα είδη σχάρας, όπως χαλούμι και λουκάνικο κλπ.

Λειτουργεί καθημερινά, απόγευμα και βράδυ.

Για κρατήσεις: 99560897

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ...

Καφενείο

Για να πιείτε τον καφέ σας και για να ξαποστάσετε, επισκεφτείτε το καφενείο «Γιαλούσα» στο κέντρο του χωριού.

Είναι ανοικτό από πολύ νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα και σερβίρει όλα όσα διαθέτει ένα παραδοσιακό κυπριακό καφενείο.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: xtremesports.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ