Sani Festival 2016: Ένα ταξίδι συναισθημάτων

Αυλαία στις 8 Ιουλίου κάνει το Sani Festival 2016, με την 24η έκδοσή του να ισορροπεί ανάμεσα στη jazz, την κλασική και την ελληνική έντεχνη μουσική και να συνθέτει τα πιο όμορφα μουσικά βράδια!

 


Article featured image
Article featured image

Ένα μουσικό φεστιβάλ σημείο αναφοράς. Ένα μαγικό τοπίο που δημιουργεί τις συνθήκες για τα πιο όμορφα βράδια του καλοκαιριού. Ο λόφος της Σάνης, αποχτά κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ένα άλλο χαρακτήρα, μουσικό και ταξιδιάρικο. Άλλωστε, το Sani Resort είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Χαλκιδικής. Ένας επίγειος παράδεισος με μοναδική θέα, πανέμορφες παραλίες, μοναδικά ξενοδοχεία και βραβευμένα εστιατόρια, που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές με το Sani Festival.

Η 24η έκδοση του φεστιβάλ, ξεκινά στις 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη και κυμαίνεται σταθερά στη δομή και το ύφος της jazz, της κλασικής και της ελληνικής έντεχνης μουσικής.



JAZZ ON THE HILL

Την αυλαία του Sani Festival ανοίγει στις 8 Ιουλίου ο Michael Wollny, ένας διεθνώς επιτυχημένος πιανίστας της τζαζ, μουσικός εφευρέτης, αντισυμβατικός στοχαστής και ένα διάσημο πρόσωπο. Στο έργο του «Nachtfahrten», που πρόκειται να παρουσιάσει στην αποκλειστική του συναυλία στον Λόφο της Σάνης, εισάγει μερικές «δηλητηριασμένες», μείζονες συγχορδίες, που επιτρέπουν να λάμψει ανάμεσά τους μία αβεβαιότητα.

Ο Yaron Herman ανεβαίνει στη σκηνή του Sani Festival στις 9 Ιουλίου. Το Everyday, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αποκλειστική εμφάνισή του στο Jazz on the Hill στο πλαίσιο του Sani Festival 2016, σηματοδοτεί την έλευση ενός πιανίστα που είναι είναι τολμηρός και δυνατός. Δείχνοντας μπρίο και εφευρετικότητα, ο Herman συγκεκριμενοποιεί έναν κόσμο μουσικής φτιαγμένο με εκπλήξεις και περιπέτειες.

Στις 23 Ιουλίου η Hiromi θα ανέβει στο λόφο για να μαγέψει το κοινό. Υπήρξε μία από τις πιο βαθιές και παραγωγικές δυνάμεις εν ζωή στη μουσική του 21ου αι. Έχοντας ως μέντορα τον θρυλικό Ahmad Jamal, η Γιαπωνέζα πιανίστρια/συνθέτις δημιούργησε μουσική που μεγαλώνει με την κάθε παράσταση, ξεπερνά με ευκολία τα όρια τεχνοτροπιών και ειδών, εκθέτει μια επίγνωση του συνόλου της παράδοσης της τζαζ και προσαρμόζεται στη συνδρομή των συναδέλφων της στο συγκρότημα.

 



SOUL SOUNDS

Στις 29 Ιουλίου η Βρετανίδα αισθαντική μουσικός της soul Joss Stone επιστρέφει με το έβδομο άλμπουμ της «Water for your Soul». Εμποτισμένο με στοιχεία της reggae, ήχους της «world music », hip hop και φυσικά, soul, το “Water for your soul” που γράφτηκε και αποτελεί και συμπαραγωγή της ίδιας, βλέπει την Joss να επιχειρεί σε ανεξερεύνητα μουσικά εδάφη του παρελθόντος  - σε συνεργασία με τους όμοιούς της Nitin Sawney, Damian Marley και Dennis Bovell.

 



GREEK VARIATIONS

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Με τα χρώματα της Ελλάδας» ανεβαίνει στο λόφο της Σάνης στις 5 Αυγούστου. Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα απολαύσεις μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για τη “δωρική” και τρυφερή φωνή της, την ξεχωριστή έκφρασή της αλλά και την μοναδική σκηνική της παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

H εξαιρετική ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη και θα συνεχίσει με σύγχρονη ελληνική μουσική, χαρίζοντας τα καλύτερα της τραγούδια.

Την ενότητα που αφορά στην ελληνική έντεχνη μουσική -GreekVariations- αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ κλείνει  ο κορυφαίος και ανεξίτηλος Διονύσης Σαββόπουλος παρέα με τη μεγάλη φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη σε μία μοναδική συναυλία στις 20 Αυγούστου. Ένα θέατρο τραγουδιών με τη σφραγίδα του αγαπημένου τραγουδοποιού, όπως μόνον εκείνος ξέρει να φτιάχνει και να μας ψυχαγωγεί σε μια συνεργασία ιστορικής σημασίας.

 

Info: www.sanifestival.gr, Facebook: SANI FESTIVAL, Twitter: @sanifestival

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ