Ζωγράφισε πουλιά μαζί με τα παιδιά σου [ευαισθητοποίησε και κέρδισε]

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί περίπου 400 διαφορετικά είδη πουλιών, από μικρούς και ντροπαλούς επισκέπτες, μέχρι και εντυπωσιακά αρπακτικά. Από αυτά, 153 είδη επηρεάζονται από την παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο, είτε γιατί αποτελούν άμεσο στόχο των ασυνείδητων είτε ως παράπλευρες απώλειες.

 


Article featured image
Article featured image


Για να καταλάβεις για τι ζημιά μιλούμε, αρκεί να μάθεις πως, μόνο το 2014 θανατώθηκαν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια πουλιά.


Γιατί σου το λέμε; Ρωτάς πως μπορείς να βοηθήσεις;

Λοιπόν, πάρε μια λευκή κόλα χαρτί και μερικά χρωματιστά μολύβια και, μαζί με τα παιδιά σου, προσπάθησε να έρθεις πιο κοντά στον κόσμο των πουλιών, θίγοντας έτσι, με αυτό τον απλό τρόπο, την ανάγκη προστασίας τους.

Αφού ζωγραφίσετε οποιοδήποτε ή οποιαδήποτε από τα πουλιά θέλετε, στείλτε το σχέδιο σας στο διαγωνισμό ζωγραφικής «153 πουλιά», στον οποίο ήδη πολλά παιδιά και μεγάλοι υπέβαλαν τα έργα τους.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους, μικρούς και μεγάλους, με βραβεία για τους νικητές σε 3 κατηγορίες (κατηγορία ενηλίκων, κατηγορία παιδιών και εφήβων, κατηγορία επιλογή του κοινού).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 17η Ιουνίου.

 



ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Για τους ενήλικες το 1ο βραβείο είναι μία διανυκτέρευση για δύο άτομα με πρόγευμα στο Αγροτουριστικό «Απεράντι», το 2ο βραβείο είναι ένας οδηγός αναγνώρισης «Τα Πουλιά της Ελλάδας, της Κύπρου & της Ευρώπης», όπου περιγράφονται 850 είδη πουλιών (βλέπε φωτό πιο πάνω) και μια καρφίτσα από τον Πτηνολογικό, και το 3ο βραβείο είναι μια ετήσια συνδρομή στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου. Για τα παιδιά και τους έφηβους το 1ο βραβείο είναι ένα λούτρινο παιχνίδι, 1 DVD «Σημαντικές περιοχές για τα πουλιά και την άγρια ζωή της Κύπρου» και δύο καρφίτσες από τον Πτηνολογικό, το 2ο είναι το βιβλίο «Τα Πουλιά της Κύπρου» και μία καρφίτσα από την Πτηνολογικό και το 3ο βραβείο μια ετήσια συνδρομή στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου. Για την τρίτη κατηγορία «Επιλογή του κοινού», η επιλογή θα γίνει με διαδικτυακό διαγωνισμό και με δημόσια ψήφο. Εδώ το βραβείο και για τις δύο κατηγορίες (παιδιά/έφηβοι & ενήλικες) είναι ένα πολυχρηστικό μαντήλι Buff από το κατάστημα Get Out.


Επιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση το φθινόπωρο.




Βρείτε εδώ το πακέτο πληροφοριών για τον διαγωνισμό:

Σε μορφή pdf

Ή στο σχετικό facebook album



Βρείτε εδώ τους κανονισμούς συμμετοχής

 

Βρείτε εδώ τα έντυπα συμμετοχής:

Για παιδιά και έφηβους

Για ενήλικες

 



Δες πιο κάτω μερικά βίντεο από είδη πουλιών που περιλαμβάνονται σε αυτά που μπορείς να ζωγραφίσεις για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ