Για μεζέ και σχάρα πάμε στο «Σκολείο»

Μπορεί τα σχολεία να θεωρούνται ως «ναοί» της πνευματικής τροφής, είναι όμως και ένα σχολείο που ήρθε για να γεμίσει το στομάχι μας στην κυριολεξία, με ωραίους κυπριακούς μεζέδες και φαγητά σχάρας.

 


Article featured image
Article featured image

Στο χωριό Φτερικούδι της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο αποτελείται από 86 κατοίκους, έχει λειτουργήσει πολύ πρόσφατα ένα ωραίο ταβερνάκι το οποίο στεγάζεται στο παλιό σχολείο του χωριού.

Στο «Σκολείο», όπως ονομάζεται η ταβέρνα, το οποίο διαχειρίζονται όχι 2 και 3 και 4 αλλά 9 αδέρφια διαφόρων ηλικιών, μπορείς να γευτείς έναν πλούσιο μεζέ με κυπριακά εδέσματα αλλά και επιλογές από σχάρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο δημοτικό σχολείο του Φτερικουδίου, όταν ακόμα λειτουργούσε, λόγω του μικρού αριθμού παιδιών, όλες οι τάξεις (και οι 6) ήταν στην ίδια αίθουσα, κάτι που σήμαινε ότι υπήρχαν περιπτώσεις όπου αδέρφια διαφορετικών ηλικιών που τύγχανε να είναι μαζί στο δημοτικό, έκαναν μάθημα στην ίδια τάξη και από τον ίδιο δάσκαλο.

Το πανέμορφο Φτερικούδι, από την πόλη, είναι ένας περίπατος, ενώ για πληροφορίες και κρατήσεις στο Σκολείο μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με τον Στάθη (99874608) είτε τον Μιχάλη (99853300).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ