Γυναίκα φύλακας στην Μεννόγεια βρίζει ασύστολα [ΒΙΝΤΕΟ]

Γυναίκα αστυνομικός, φρουρός του κέντρου κράτησης «παράτυπων» μεταναστών στη Μεννόγεια, εξαπολύει φραστική επίθεση -ενδεχομένως σε κρατούμενο ή κρατούμενους.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιος που ήταν εκεί, ίσως ένας από τους μετανάστες και στόχος της επίθεσης, βιντεογράφησε τη σκηνή. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου.

Το παραλήρημα της αστυνομικού περιλαμβάνει βρισιές κατά του Αλλάχ, του Ιράκ και ενός κρατούμενου ή κάποιων κρατουμένων αλλά και της μητέρας του/τους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η λειτουργός του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέττα Τυρίμου, αναφέρει πως το περιστατικό περιήλθε εις γνώση της ηγεσίας του σώματος στις 28 Απριλίου και ότι η αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ κινήθηκαν εναντίον της ποινικές και πειθαρχικές έρευνες.

Αμφότερες ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί τόσο στο δικαστήριο για εξέταση της ποινικής υπόθεσης, όσο και στην πειθαρχική επιτροπή της Αστυνομίας για επιβολή διοικητικής ποινής.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως, η διαθεσιμότητα της αστυνομικού έληξε στις 23 Ιουνίου και πως αυτή επέστρεψε στα καθήκοντά της, με μετάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας.

Η CITY επικοινώνησε με την ΜΚΟ οργάνωση ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) και συγκεκριμένα με τον εκτελεστικό διευθυντή Δώρο Πολυκάρπου, ο οποίος σχολιάζει πως είναι περίεργο που ακούει ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί κατάθεση από τον παραπονούμενο ή τους παραπονούμενους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως μέχρι σήμερα δεν έχουν ιδέα για το αποτέλεσμα της καταγγελίας τους.

Για την ιστορία, το βίντεο αναρτήθηκε στο youtube, σήμερα Πέμπτη 14/7, από τον ΚΙΣΑ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ