Στη Βραζιλία η Λεοντία Καλλένου

Η αθλήτρια του ύψους ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη στιγμή που έχει ολοκληρώσει με ακαδημαϊκό αριστείο την πορεία της στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

 


Article featured image
Article featured image

Για το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας αναχώρησε την Κυριακή 24 Ιουλίου η Λεοντία Καλλένου. Η 21χρονη (05/10/1994) αθλήτρια του ύψους, που θα αγωνιστεί τον Αύγουστο στην πρώτη της Ολυμπιάδα, εδώ και μερικές εβδομάδες προπονείται στην Αθήνα μαζί με τον Κυριάκο Ιωάννου, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ευθυμίου.

Στην πτήση για τη Βραζιλία και το Σάο Πάουλο -όπου σχεδόν όλη η κυπριακή ομάδα του στίβου θα κάνει μίνι προετοιμασία πριν μετακινηθεί στο γειτονικό Ρίο- η Λεοντία αναχώρησε μαζί με τους Ευθυμίου και Ιωάννου.

 

Κάταγμα κοπώσεως

Έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού τη φετινή σεζόν, με το κάταγμα κοπώσεως να την ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, η Καλλένου δεν μπόρεσε να μπει στους ρυθμούς που ήθελε, χάνοντας αρκετούς αγώνες και προπονήσεις και μένοντας μακριά από τις επιδόσεις της. Θυμίζουμε πως η αθλήτρια του ΓΣΠ είναι κάτοχος του Παγκυπρίου ρεκόρ γυναικών με 1.93μ., επίδοση που πέτυχε το 2015 τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοικτό στίβο και το οποίο της έδωσε το όριο για το Ρίο.

Λόγω της δύσκολης χρονιάς που πέρασε, η Καλλένου πηγαίνει στο Ρίο χωρίς υψηλές προσδοκίες, με πρώτο στόχο να κάνει μια καλή εμφάνιση, αποκομίζοντας εμπειρίες για το μέλλον. Η ίδια δούλεψε ιδιαίτερα σκληρά τον τελευταίο καιρό για να ανεβάσει την ετοιμότητα της όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο προκριματικός του ύψους γυναικών στο Ρίο θα διεξαχθεί νωρίς το απόγευμα (ώρα Κύπρου) της 18ης Αυγούστου. Η Λεοντία θα είναι και η τελευταία κυπριακή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ολοκληρώνονται στις 21 Αυγούστου.

 

Academic All-America

Πέραν από το αγωνιστικό σκέλος, η Καλλένου ετοιμάζεται και για το επόμενο βήμα της αγωνιστικής της καριέρας, αφού τον Δεκέμβριο θα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Ήδη ολοκλήρωσε την αγωνιστική της πορεία στο NCAA, έχοντας κερδίσει τρεις εθνικούς τίτλους Αμερικής (!) και τρεις τίτλους SEC (Southeastern Conference), ενώ συμπεριλήφθηκε πέντε φορές στην Team All-America, δηλαδή στους κορυφαίους αθλητές του NCAA.

Αν και συνηθίζεται από τους φοιτητές-αθλητές που θα συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να κάνουν ένα διάλειμμα ενός έτους από τους σπουδές τους για καλύτερη προετοιμασία, η Λεοντία επέλεξε εντούτοις να δουλέψει σε διπλό ταμπλό. Συνέχισε την προετοιμασία της, αλλά και τη φοίτηση της, με αποτέλεσμα και φέτος να αναδειχθεί μέλος της Academic All-America First Team (Ακαδημαϊκό Αριστείο).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση στην οποία συμπεριλαμβάνονται αθλητές-φοιτητές που ξεχωρίζουν τόσο αθλητικά όσο και ακαδημαϊκά. Η Καλλένου ολοκλήρωσε τη χρονιά με άριστα στα Οικονομικά, τη στιγμή που θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στην ιστορία της Τζόρτζια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ