Η Αφροδίτη κάνει «παιχνίδι» στη Λεμεσό

Μια διοργάνωση με μοναδικό concept, η οποία προσελκύει αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας και μοιράζει χρηματικά έπαθλα πέραν των 30.000 ευρώ, διεξάγεται στις αρχές του φθινοπώρου στη Λεμεσό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι αγώνες «Aphrodite Games 2016» λαμβάνουν χώρα μεταξύ 23-25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού και διοργανώνονται από τον Οργανισμό «Geraklion», ο οποίος επενδύει στην καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό στην ιατρική και τον αθλητισμό. 

Πρόκειται για αγώνες φυσικής κατάστασης -διεθνών προδιαγραφών- με πολύ ψηλά στάνταρ εισδοχής, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι πιο πολλοί αθλητές να προέρχονται από το εξωτερικό και μόνο λίγοι, επίλεκτοι, από την Κύπρο. 

Οι διαγωνιζόμενοι που συμμετέχουν πρωταγωνιστούν στις χώρες τους σε αγώνες που απευθύνονται σε αθλητές που ειδικεύονται στην λειτουργική προπόνηση (functional training). 

Πέρσι μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 30.500 ευρώ στους νικητές, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί φέτος. Στη διοργάνωση του 2015 μετείχαν 71 αθλητές από 17 χώρες, νούμερα που φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεραστούν. Οι αγώνες «Aphrodite Games» είναι οι μεγαλύτεροι του είδους τους στην περιοχή της Μεσογείου και αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους μετέχουν. 

Στη διάρκειά τους οι αθλητές περνάνε μέσα από πρωτοποριακές και δύσκολες δοκιμασίες δύναμης και αντοχής, με τη χρήση απλών οργάνων όπως βάρη, σχοινιά και λάστιχα, που εύκολα μπορεί κάποιος να βρει σε ένα γυμναστήριο.



Τι είναι το «Geraklion»;

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, από τους κορυφαίους στη Ρωσία σε επιστημονικές αξιολογήσεις στον τομέα της αθλητιατρικής. Κάτω από την σκέπη του λειτουργούν έξι σωματεία CrossFit (πέντε στη Μόσχα, ένα στη Λεμεσό). Αποστολή του είναι να υποβοηθήσει την επίτευξη των στόχων ατόμων που θέλουν να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους, αλλά και να προωθήσει μια καινοτόμο μέθοδο εκγύμνασης – έναν συνδυασμό εντατικής λειτουργικής προπόνησης (functional training).



Τι είναι η λειτουργική προπόνηση (functional training);

Στην ουσία είναι ένα είδος προπόνησης που περιλαμβάνει ασκήσεις οι οποίες ασκούν και προετοιμάζουν το σώμα για να κάνει τις κινήσεις της καθημερινότητας με καλύτερη απόδοση, χωρίς πόνο και χωρίς ενοχλήσεις. Πρόκειται για προπόνηση που προσομοιώνει τις

καθημερινές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, κάνοντάς το πιο λειτουργικό και πιο αποδοτικό.




Περισσότερες πληροφορίες στο www.aphroditegames.pro και στο facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ