«To Melios Zoo Park εν η παιδεία που θέλετε να δώκετε στα παιθκιά σας»;

Κι ενώ ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης, φιλοζωικών οργανώσεων και των διαχειριστών του Melios Zoo Park συνεχίζεται, μια ανάρτηση που βρήκαμε στο διαδίκτυο (με πολλές κοινοποιήσεις), αναρωτιέται αν τελικά είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τα ζώα ως έκθεμα –σε συνθήκες αιχμαλωσίας, απλά και μόνο για σκοπούς «εκπαίδευσης» και ψυχαγωγίας.

 


Article featured image
Article featured image

 Διαβάστε αυτούσιο το post

 

«Τούντες τις μέρες, κάθε μέρα, διερωτούμε αν εγώ είμαι στραβή ή απλά στραβά αρμενίζουμε... Θωρώ κόσμο που συνέχεια λαλεί, αφήστε τον άνθρωπο να κάμει τη δουλειά του, έχετε συμφέροντα, τα ζώα μια χαρά εν τζιαμέ που ένει. Θκιαβάζω ποδά, θκιαβάζω ποτζί, ακούω ακόμα τζαι δαμέ στη δουλειά, τζαι ας το μπελάς εν το χωνεύκω κιόλας, κάθουμαι τζαι συζητώ, να εξηγήσω, να... να... να... 

Μα στο τέλος το μόνο που μου μένει, είναι ότι σε όλο τον κόσμο, τζαι όι ρε κουμπάρε, έννεν μόνο οι Κυπραίοι, απλά εμάς εν πολλά πιο ψηλό το ποσοστό μας σε ηλιθιότητα, θεωρούμε τα ζώα αντικείμενα. Αφού ρε κουμπάρε εμείς είμαστε ο αρχηγός και ο μάστρος, τζαι εν όπως τους κάττους τζαι τους σιήλλους μας, γιατί εν πάεις τζαι κοντά τους να τους πεις «sit»; 

Άιστα λαλεί σου μες τα κλουφκιά, ήντα σε ενοχλεί να κάμνουν χαρά τα μωρά; 

Δηλαδή ρε φίλε εσύ στο μωρό σου θες να το μάθεις ότι η αρκούδα ζει πίσω που ένα γυάλινο τοίχο, ότι το λιοντάρι (εκείνος ο αγέρωχος βασιλιάς της ζούγκλας), απλά κάθεται ούλλη μέρα στον ήλιο - Fact: Συνήθως εν οι λέαινες που σκοτώνουν το γεύμα τους, αλλά το μωρό μες το πάρκο, ούτε τούτο έννα το μάθει, κατακρίβειαν τζίνες οι τίγρεις του Μέλιου (οι κάττες όπως τις λαλεί) εσκοτώσαν πιο λλίους ποντικούς από ότι οι κάττοι της γειτονίας μου. Να σου λαλεί, μα θέλει να τα δει το μωρό, ε φέρτου και την Disneyland καλό, τύλιξε την και φέρ' του την! 

Τζίνη εν θέλει να τη δει; Ο άλλος λαλεί μας μα «σε captivity ζουν πιο πολλά χρόνια» ε ναι, ρε φίλε, άλλο να λαλείς captivity και άλλο αιχμαλωσία, εν πιο political correct. 

Χμ, οκ ζουν αιχμάλωτα, χωρίς το κατάλληλο φαγητό, χωρίς καθαρό νερό, χωρίς τη βιοποικιλότητα που χρειάζονται γύρω τους, χωρίς να κυνηγούν αλλά ζουν... σε σημείο που εν να αρκέψουν τζαι τζίνα να νομίζουν ότι εν φυσιολογικό να μας θωρούν ούλη μέρα φάτσα κάρτα, μπροστά τους. 

Γιατί όμως; Γιατί εν λαλείς για την βιοποικιλότητα τους που την εδιαλύσαμε; Για το φυσικό τους περιβάλλον που το εκρούσαμε, εκόψαμε, εδώκαμεν μέσα τζαι εκάμαμεν τα δικά μας; Για τους κυνηγούς που τα σκοτώνουν για το χάζι; Για τα πόσα χρόνια έσσει εμπόριο ζώων γιατί κάποιοι πλούσιοι θέλουν τα για τη συλλογή τους, και πως εμείς συμβάλαμε στον εξαφανισμό τους; Εν μας συμφέρει α! 

Θώρω σας τζαι ξαναθωρώ σας ρε κοπέλια, τζαι απλά εύχομαι τα παιδιά μας μέσω του youtube -γιατί μέσω εσάς εχάσαμεν που σιέρι- να δουν τι γίνεται τζαι να αλλάξουν τίποτε σε τούτο τον κόσμο, αλλιώς σε λία χρόνια τούτα τα ζώα εννάν όπως τους δεινόσαυρους -να αναζητάς κοκκαλούθκια για να αποδείξεις ότι υπήρξαν. 

Εν τούτη η παιδεία που θέλετε να δώκετε στα παιθκιά σας;

 

Να κλείσουν τα πάρκα της ντροπής! 

Με το πιο πάνω σύνθημα, φιλοζωικές ομάδες και οργανωμένα σύνολα δηλώνουν το παρών τους, στη μεγάλη διαμαρτυρία το Σάββατο 9 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Melios Zoo Park, στις 17:00. Αν σας ενδιαφέρει να είστε παρόν σε αυτή την προσπάθεια θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ