Είναι τα Λιχαδονήσια οι Μπαχάμες της Ελλάδας; [ΒΙΝΤΕΟ]

Εξωτικές παραλίες, φώκιες και ναυάγια, μόλις δυο ώρες μακριά από την Αθήνα. Οι Μπαχάμες -για άλλους Σεϋχέλλες- της Ελλάδας από ψηλά, σε ένα πολύ όμορφο βίντεο.

 


Article featured image
Article featured image

Τοπίο βγαλμένο από... χέρι ζωγράφου. Σπάνιες φώκιες μονάχους-μονάχους που ζουν μόνιμα εκεί. Μαύρες πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης. Ένα ναυάγιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές, δαντελωτές παραλίες με όλες τις αποχρώσεις του μπλε συνθέτουν το σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων στη Β. Εύβοια.

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Τα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μανόλιας διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από τη δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Οι Λιχάδες είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για τα νησάκια αναχωρούν τακτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μικρά πλοιάρια προς τις μεγαλύτερες νησίδες του συμπλέγματος και τις παραλίες που διαθέτουν. Τα σκάφη που επισκέπτονται τα νησιά διαθέτουν και οπτική πρόσβαση στο βυθό, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να παρατηρούν τον πλούσιο βυθό της περιοχής και το ναυάγιο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ