Πως να ταξιδέψεις τον κόσμο σε μια εβδομάδα

Εσένα, πιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από το κάθε ταξίδι;

 


Article featured image
Article featured image

Αρκετός κόσμος θα απαντήσει «να δοκιμάζω την τοπική κουζίνα!». Όχι τα τουριστικά εστιατόρια όπου τα φαγητά έχουν σχεδόν παντού την ίδια γεύση, αλλά τα αυθεντικά τοπικά εστιατόρια με τις ιδιομορφίες της κάθε κουζίνας.

Κι ενώ οι περισσότεροι βγάζουν φωτογραφίες από το κάθε ταξίδι τους, εμένα μου αρέσει να «μαζεύω γεύσεις». Αν μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, όπως λέμε, τότε με πόσες λέξεις ισούται μια μπουκιά;

Επειδή φέτος, λοιπόν, δεν θα καταφέρω να πάω ταξίδι, σκέφτηκα έναν αλλιώτικο τρόπο να γυρίσω τον κόσμο –τρώγοντας από 7 διαφορετικές κουζίνες σε 7 ημέρες.

 

Την πρώτη ημέρα θα ξεκινήσω με Αμερικάνικη κουζίνα. Χαρακτηριστικά φαγητά της Αμερικάνικης κουζίνας είναι τα διώροφα  burgers, οι καυτερές φτερούγες, τα πολύχρωμα cupcakes και τα τερααααστια σάντουιτς. Γι αυτό κι εγώ θα ξεκινήσω το ταξίδι μου με ένα υπέροχο New York style burger από το Goodburger

 

Τη δεύτερη ημέρα -και δεν χρειάζομαι αεροπλάνο- θα μεταφερθώ στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα για να φάω πάπια από το Πεκίνο και sweet & sour χοιρινό από το China Spice.

 

Παραμένοντας στην Ασία, την επόμενη ημέρα θα φαω αυθεντικό (και καυτερό) Chicken Vindaloo από το Montparnasse. H αλήθεια είναι ότι έχω πεθυμήσει πολύ να φάω ένα ωραίο καυτερό πιάτο.

 

Την 4η μέρα, και αφού έχω χορτάσει με γεύσεις της Άπω Ανατολής θα μεταφερθώ λίγο πιο δυτικά και θα δοκιμάσω τα υπέροχα Αρμένικα λαχματζούν από τον Avo. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα.

 

Την 5η ημέρα και αφού έχω ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής θα δοκιμάσω πλούσιες Μεσογειακές γεύσεις από το Nels Fusion και πιο συγκεκριμένα μια Fresh Strawberry Salad με φράουλες, μήλα, αχλάδια, ντομάτες κρουτόνς, καρύδια και πιπεριές.

 

Φυσικά, αφού είμαι στη μεσόγειο δεν θα μπορούσα να μην περάσω από την Ιταλία και να δοκιμάσω μια αυθεντική Ιταλική πίτσα με μοτσαρέλα, προσιούτο και μανιτάρια από το Isolani.

 

Και τέλος, την 7η ημέρα το βράδυ θα επιστρέψω Κύπρο και θα παραγγείλω παραδοσιακό Κυπριακό σουβλάκι από την Απάντηση για να θυμηθώ πόσο υπέροχη είναι η κουζίνα του νησιού.

 

Μήπως κι εσύ δυσκολεύεσαι να πας διακοπές φέτος; Κάνε τον δικό σου γύρο του κόσμου, απλά και όμορφα, παραγγέλλοντας διαφορετική κουζίνα κάθε βράδυ.

Που θα τα βρεις; Μα φυσικά στο foody.com.cy θα βρεις 150+ εστιατόρια… και καλό ταξίδι!



* Στον γύρο του κόσμου μάς παίρνει ο Αργύρης, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας που έχει φτιάξει το Foody -τον πιο εύκολο τρόπο παραγγελίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ