Οι Τρεις Αδελφές του Τσέχοφ στα Κύπρια 2016

Δεκατέσσερις ηθοποιοί και δύο μουσικοί επί σκηνής, θα μας μεταφέρουν στις αρχές του 1900 σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι ήρωες αναπολούν το παρελθόν, ονειρεύονται το μέλλον αλλά πλήττουν θανάσιμα με το αβάσταχτο παρόν.

 


Article featured image
Article featured image

Η Θεατρική Ομάδα Persona στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016 παρουσιάζει ένα από  τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το έργο «Οι Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχωφ σε μετάφραση των Γ. Δεπάστα-Α. Ίσαρη. 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρίστος Νικολάου, τη μουσική ο Θέμης Καραμουρατίδης, τα σκηνικά και κοστούμια η Έλενα Κατσούρη και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Σταύρος Τάρταρης. 

Ένα έργο πρόκληση για δημιουργούς και θεατές καθώς μέσα από τη διαχρονικότητά του, θίγει ζητήματα πάντα επίκαιρα και ουσιαστικά όπως η μοναξιά, η δυσλειτουργία των ανθρώπινων σχέσεων, η φθορά της καθημερινότητας, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, η έλλειψη επικοινωνίας. 

Οι ήρωες, σαν μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο, αναπολούν τις ευτυχισμένες μέρες του παρελθόντος και την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, έχοντας πάντα άσβεστη την ελπίδα και την προσμονή για επιστροφή. 

Η κουραστική, επαναληπτική καθημερινότητα που φθείρει τις σχέσεις και τους ανθρώπους, ανατρέπεται - όπως συμβαίνει κατά κύριο λόγο στα έργα του Τσέχωφ - με την εισβολή ξένων στοιχείων, διαταράσσοντας την ανυπόφορη ησυχία και σιωπή τους, για να τους εγκαταλείψουν και πάλι στο τέλος, αφήνοντας τους βασικούς ήρωες γυμνούς και εκτεθειμένους στο φως της αλήθειας. 

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Λέα Μαλένη, Νίκη Δραγούμη, Νιόβη Χαραλάμπους, Σπύρος Σταυρινίδης, Φώτης Αποστολίδης, Βασίλης Χαραλάμπους, Αδριανή Μαλένη, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αλέξανδρος Παρίσης, Πάνος Μακρής, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πέτρος Κονόμου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης. 

Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Βουρβόπουλος, Πέτρος Γιωρκάτζης.



Τραγούδι έναρξης: Νατάσα Μποφίλιου

Συμμετέχουν: Αντρέας Λουκά, Κλαούντιο Ντιμόνου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, και η μικρή Αγγελική Ιωαννίδη.



Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Ευριπίδου.

Βοηθός σκηνογράφου: Σωσάνα Τουμάζου.

Διευθύντρια σκηνής: Έλενα Γιώργαλλου



Πρεμιέρα:

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία 

Παραστάσεις:

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ