Εικόνες από το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας

Σκουπίδια, βρωμιά και μεγάλα αντικείμενα πεταμένα από ασυνείδητους, θα εντοπίσει όποιος βρεθεί στο Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το οποίο αποτελεί και σημαντικό βιότοπο εξελίσσεται σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο που απειλεί να καταστρέψει το τοπικό οικοσύστημα. 

Η επαρχιακή επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από επισκέπτες, σχετικά με την πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας και ιδιαίτερα η λίμνη και το ποτάμι που βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000, επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε πως τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται διάσπαρτοι κατά μήκος της περιοχής. 

«Σκουπίδια και άλλα μεγάλα αντικείμενα βρίσκονται εντός και πλησίον της λίμνης αλλά  και στο ποτάμι, προκαλώντας την ρύπανση του οικοσυστήματος, κάτι που αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο τα  ζώα και τα πουλιά που φιλοξενεί η περιοχή Natura 2000. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο και καλούμε το Τμήμα Δασών να προβεί άμεσα στον καθαρισμό των νερών του πάρκου και επιτέλους να γίνεται επαρκής έλεγχος για την προστασία της φύσης».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ