«Χάσιμο» χρόνου η ώρα που θέλουμε για να πάμε στη δουλειά

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το 37% όσων συμμετείχαν στην έρευνα της Regus, οι οποίοι δήλωσαν πώς η καθημερινή μετακίνηση τους προς και από τη δουλειά, μειώνει σημαντικά την αποδοτικότητα τους

 


Ο χρόνος που ξοδεύεται μέχρι να φτάσουμε στην δουλειά μας, δεν είναι παραγωγικός αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος. Η έρευνα καταδεικνύει μάλιστα πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησαν πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησαν πως μισούν τη μετακίνησή τους και την ονόμασαν «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου τους.

Αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.

Μόνο μια μικρή μειοψηφία (19%) βλέπει το χρόνο μετακίνησής του ως προσωπικό χρόνο, ίσως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να διαβάσουν τα νέα στο κινητό τους ή ένα βιβλίο. Είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να μειώσουν αυτό τον ενδιάμεσο χρόνο μετακινήσεων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε πιο αποδοτική δουλειά ή ξεκούραση.


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen