Ζητούνται επειγόντως εξορκιστές

Με όλο και περισσότερους πολίτες να «πέφτουν στα δίχτυα» του σατανισμού και της μαύρης μαγείας, η καθολική εκκλησία χρειάζεται περισσότερους ιερείς που θα εκτελούν τα καθήκοντα του εξορκιστή.

 


Article featured image
Article featured image

Η «αγγελία» δημοσιεύθηκε στην Daily Telegraph, τονίζοντας μάλιστα πώς η έλλειψη στον κλάδο είναι μεγάλη, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Οι θέσεις εργασίας αφορούν την καθολική Εκκλησία σε Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η έλλειψη εξορκιστών αποτελεί κρίσιμο πρόβλημα. Είναι αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης του αριθμού όσων κατέχονται από το διάβολο και πρέπει να τους αντιμετωπίσουν οι εξορκιστές» δήλωσε στην ιταλική La Stampa ο Βάλτερ Κασκιόλι, ψυχολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Εξορκιστών, οργανισμός που έχει αναγνωριστεί από το Βατικανό.Διαβάστε επίσης: Επισκεφτήκαμε το ξωκλήσι σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας που (ακούσαμε πως) γίνονται εξορκισμοίΟ Κασκιόλι παραδίδει μαθήματα εξορκισμού στο πανεπιστήμιο Ateneo Pontificio Regina Apostolorum και σημειώνει ότι το 1% των ανθρώπων που θεωρούν ότι έχουν καταληφθεί από δαίμονες, έχουν όντως ανάγκη εξορκισμού. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν, απλά, ψυχολογικά προβλήματα.

«Είναι επικίνδυνο να υποτιμούμε ένα φαινόμενο που προκαλείται από τις άμεσες ενέργειες του διαβόλου, αλλά και από την υποχώρηση της πίστης και των αξιών» επισημαίνει ο Καθολικός ιερέας.

Δύο από τους κορυφαίους εξορκιστές των ΗΠΑ, ο πατέρας Γκάρι Τόμας και ο πατέρας Βίνσεντ Λάμπερτ επιβεβαιώνουν, στην Telegraph, ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για εξορκισμούς.

Οι ιερείς που αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο το εκτελούν παράλληλα με τα τακτικά τους καθήκοντα και ως έξτρα υπηρεσία (με επιπλέον αμοιβή), όπως αυτές του αγιασμού ή των εγκαινίων.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ