Περνούμε μια ολόκληρή μέρα στα Πέρα Ορεινής

Πέρα στα Πέρα Ορεινής ανοίγουμε αυλές παραδοσιακών σπιτιών και ζωγραφίζουμε, γευόμαστε, δημιουργούμε και τέλος τραγουδάμε στην πλατεία.

 


Article featured image
Article featured image

Μια μέρα γεμάτη κινήσεις ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στους ανθρώπους του χωριού και τους καλεσμένους από την πόλη.

Αυτό θα γίνει την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα Πέρα Ορεινής, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ταμασσίων 2016 «Τζιαι εννά αναγύρω το χωρκόν».

Παράλληλες δράσεις θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου (4.00μ.μ. – 7.00μ.μ.) με εργαστήρια, ξεναγήσεις και έκθεση ζωγραφικής.

Εργαστήρια από καλλιτέχνες και από ανθρώπους της κοινότητας θα διεξαχθούν σε αυλές παραδοσιακών σπιτιών όπου κανείς θα μπορεί να συμμετέχει ή να παρακολουθεί δραστηριότητες όπως θεατρικό εργαστήρι, ζωγραφική, παρασκευή χαλλουμιού, ραπτική, τυπώματα, εργαστήρι παραμυθιού, σμιλί.

Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει χώρους και μνημεία της κοινότητας μέσα από τις οργανωμένες ξεναγήσεις. Στον χώρο του παλαιού Αρρεναγωγείου θα φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Κυριάκου Λύρα με θέμα «ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΥΠΡΟΣ».

Η εκδήλωση κορυφώνεται με τη διεξαγωγή χορωδιακού φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας (7.30μ.μ-9.30μ.μ.) με ακούσματα της κυπριακής παράδοσης.

Συμμετέχουν επτά χορωδίες: Κοινοτική Χορωδία Πέρα Ορεινής και Κοινοτική Χορωδία Νέων Πέρα Ορεινής, Μουσικό Σχήμα «Ευαγόρας» Αμμοχώστου, Χορωδία «Λεάνδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας, Χορωδία Δήμου Λευκωσίας, Χορωδία και Φιλαρμονική Δήμου Λακατάμιας και Μουσικός Όμιλος Λευκωσίας.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο για το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ