Τέλος εποχής για το lemesos-blog

Πιθανότατα, οι περισσότεροι από εσάς να γνωρίζετε το lemesos-blog, την ιστοσελίδα που εδώ και χρόνια μας υπενθυμίζει για τις ομορφιές της Λεμεσού αλλά και για τα προβλήματα που συχνά-πυκνά αντιμετωπίζει η πόλη.

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστοσελίδα αυτή, λοιπόν, αποφάσισε να ρίξει αυλαία σταματώντας προς το παρών το έργο της.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, με χθεσινή τους ανάρτηση ανακοίνωσαν πως πρόκειται να σταματήσουν τη λειτουργία της εξ ου και μας αποχαιρέτησαν για την ώρα.

 

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανάρτησή τους:

Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Με πόνο ψυχής εγκαταλείπουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και μερικά χρόνια αφιερώνοντας εκατοντάδες ώρες για να σπρώχνουμε ότι πιστεύαμε ότι είναι για το καλό της Λεμεσού μας. Είναι πολλά που θα θέλαμε να γράψουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε.

Θα απευθυνθούμε στο νέο δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού και στον νέο μας δήμαρχο. Κάντε πράματα για την πόλη μας χωρίς να επηρεάζεστε από το συμφέρον του καθενός. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν, μικρά και μεγάλα. Κάντε έστω και κάτι μικρό κάθε μέρα. Κάτι που θα δίνει χαρά στον απλό άνθρωπο.

Αγαπητέ κύριε Νικολαίδη. Το κέντρο της πόλης αυτό που αναθεμάτισες και ονομάτισες σαν βιτρίνα της πόλης μας, είναι το σπίτι του καθενός μας. Και πίστεψε μας το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και καθόλου δεν μοιάζει με ολοκληρωμένη βιτρίνα. Είναι τόσα πολλά που μπορεί και πρέπει να γίνουν.

Γιατί εκεί είναι που αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Εκεί είναι η χαρά του κάθε δημότη, του κάθε Λεμεσιανού, του κάθε επισκέπτη της πόλης μας. Στο κέντρο έγιναν κάποια πράματα τα τελευταία χρόνια αλλά χρειάζεται να γίνουν κι΄άλλα πάρα πολλά. Πράματα που θα δίνουν χαρά, ξεκούραση, στο καθένα.

Το κέντρο αγαπητέ δήμαρχε θα πρέπει να πεζοδρομηθεί αρχής γενομένης με την πεζοδρόμηση της κυρίας εμπορικής οδού. Της οδού Ανεξαρτησίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στίγμα στη δεκάχρονη θητεία του κυρίου Χρίστου. Αυτό που επαναλαμβάνεις δυστυχώς και μετεκλογικά είναι λάθος.

Αν όντως αντί πεζοδρόμησης δούμε την οδό Ανεξαρτησίας να μονοδρομείται θα είναι κάτι που θα στιγματίσει και την δική σου θητεία. Θα την στιγματίσει αρνητικά. Αντίθετα αν προχωρήσεις και κάνεις το σωστό, το όνομα σου θα μείνει στην ιστορία της πόλης μας με όλα τα θετικά που θα εξυπακούει αυτό.

Χρειάζεται θάρρος για να γίνουν έργα. Σωστά έργα. Ο Δημόσιος Κήπος, η Αγίου Ανδρέου, Πλατείες στα προαύλια εκκλησιών, Οι Πλατείες Ειρήνης, Ηρώων, Σαριπόλου, το Παντοπουλείο, τα Μουσεία, η Γειτονιά των καλλιτεχνών, οι οδοί Αγκύρας και Ειρήνης, ο Β’ πόλος ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ.

Όλα αυτά είναι λίγα από όσα θα πρέπει να γίνουν για να απογειώσουν την Λεμεσό. Η Λεμεσός που θα πρέπει να αναπτυχθεί τουριστικά και στο κέντρο, η Λεμεσός που χρειάζεται ένα μεγαλύτερο ΤΕΠΑΚ. Τουρίστες και φοιτητές είναι ότι πιο αναγκαίο για να μην μαραζώσει το κέντρο της πόλης μας.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Περπατήστε το κέντρο της πόλης μας και δείτε τα όλα αυτά ζήστε τα βιωματικά. Εμεί ότι είχαμε να πούμε το είπαμε και το λέγαμε εδώ και τόσα χρόνια με μοναδικό κριτήριο μας την αλήθεια και την απέραντη αγάπη μας για τη Λεμεσό.

Σας ξαναχαιρετούμε και σας θερμοευχαριστούμε για όλα. Που μας αντέξατε, που μας στηρίξατε, που μας κριτικάρατε, που θέλατε να μάθετε ποιοί είμαστε. Δεν είμαστε όμως κάποιοι. Δυστυχώς κάθε αρχή οδηγεί σε ένα τέλος, σας αποχαιρετούμε για τώρα και σας λέμε, στο επανιδείν!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ