Ξεκίνησαν τα προγράμματα κατάρτισης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Για τραπεζοκόμους, barman, υπάλληλους υποδοχής και καμαριέρες…

 


Άρχισε η αποστολή προσκλήσεων για συμπλήρωση των αιτήσεων για άνεργους λήπτες ΕΕΕ ώστε να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Ανέργων Δικαιούχων Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης εντός Φεβρουαρίου ώστε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Απρίλη να υπάρχουν καταρτισμένα άτομα έτοιμα για εργοδότηση.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και ομάδα στόχου είναι οι λήπτες ΕΕΕ.

Στόχος είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας ληπτών ΕΕΕ και η παροχή προς τις επιχειρήσεις κινήτρων για την εργοδότηση ληπτών ΕΕΕ.

Διευκρινίζεται ότι το Σχέδιο καλύπτει επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων, που εμπίπτουν στον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 104/2000 του Συμβουλίου και ότι ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων με βάση το Σχέδιο από κάθε εργοδότη/επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε (5).

Η χορηγία που θα παρέχεται σε εργοδότες που θα προσλάβουν άνεργα άτομα που ανήκουν στην Ομάδα Στόχου όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο θα είναι 60% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτουμένου με ανώτατο όριο €6.000 και αυτή θα παραχωρείται για δώδεκα (12) μήνες.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου αναμένεται να ενταχθούν οκτακόσια πενήντα (850) άτομα από την Ομάδα Στόχου και ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε πέντε εκατομμύρια ευρώ (€5.000.000).


Σχετικα

Ξόδεψε 30.000 λίρες στα δικαστήρια, για να γλυτώσει πρόστιμο αξίας 100 λιρών

Καθηγήτρια απολύθηκε λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου

6 φορές που ο Πρίγκιπας Harry, δεν ήταν και τόσο πρίγκιπας

Το νέο trend του χειμώνα είναι ό,τι πιο άσχημο έχουμε δει τελευταία

Σε άλλα νέα το Υπ. Οικονομικών ψάχνει να αγοράσει κτίρια για να στεγάσει άλλα υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αμερική, πριν μερικές ημέρες, γεννήθηκε ένα «ιστορικό» μωρό