Έφτιαξαν «Shazam» για έργα τέχνης

Η εφαρμογή λέγεται «Smartify» και σχεδιάστηκε για να σε αναδείξει σε πολιτιστική διάνοια.

 


Article featured image
Article featured image

Πας, για παράδειγμα, σε ένα μουσείο ή σε μια γκαλερί και δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες από πριν για τον δημιουργό και για τα έργα τέχνης που εκτίθενται εκεί. Τι κάνεις; Ανοίγεις το Smartify, σκανάρεις το έργο τέχνης και βλέπεις όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου και οι δημιουργοί της την περιέγραψαν ως το «Shazam» για τον κόσμο της τέχνης.

«Σκανάροντας» ένα πίνακα με το κινητό τους τηλέφωνο οι χρήστες μπορούν, μέσω της εφαρμογής Smartify, να λαμβάνουν επιτόπου πληροφορίες για τους τίτλους των έργων τέχνης και για τους δημιουργούς τους.

Είναι ήδη σε χρήση σε πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες). 

Εκτός από τις πληροφορίες για το έργο τέχνης, ο χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συνεντεύξεις καλλιτεχνών ή ακόμα και να αξιοποιήσουν άλλο, πολυμεσικό υλικό, που τίθεται στη διάθεση τους.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του.Με πληροφορίες από tvxs.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ