Έρχονται νέες λειτουργίες στο Viber

Το Viber παρουσιάζει μια σειρά από νέες λειτουργίες συνομιλίας.

 

 


Οι λειτουργίες αυτές εστιάζουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των ομαδικών συνομιλιών.  

Η βελτιωμένη υπηρεσία περιλαμβάνει τη δυνατότητα «καρφιτσώματος» μηνυμάτων στην κορυφή της συνομιλίας, τη δυνατότητα απάντησης σ’ ένα συγκεκριμένο μήνυμα μέσα σε μια ομαδική συνομιλία και τη δημιουργία λιστών κοινοποίησης για την αποστολή του ίδιου μηνύματος σε πολλούς παραλήπτες ιδιωτικά.  

 

Pinned messages

Τα «καρφιτσωμένα» μηνύματα (pinned messages) επιτρέπουν στους διαχειριστές των ομάδων να ορίσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στην κορυφή της ομαδικής συνομιλίας, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα σημαντικά μηνύματα θα εμφανίζονται σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα «καρφιτσωμένα» μηνύματα εμφανίζονται σε ένα μωβ πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης και παραμένουν εκεί ακόμα και όταν η συζήτηση συνεχίζεται.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ανακοινώσεις, υπενθυμίσεις ή επείγοντα θέματα προς συζήτηση.

 

Απάντηση σε συγκεκριμένα μηνύματα

Στις νέες βελτιώσεις των ομαδικών συνομιλιών περιλαμβάνεται και η δυνατότητα που θα έχουν πλέον οι χρήστες να απαντούν σε συγκεκριμένα μηνύματα των συνομιλητών τους χωρίς να διακόπτουν (ή να χαλάνε) τη φυσική ροή της συνομιλίας.

Πατώντας παρατεταμένα επάνω σε οποιοδήποτε μήνυμα που έχετε λάβει σε μια ομαδική συνομιλία και επιλέγοντας «απάντηση», το μήνυμα που αποστέλλετε γίνεται συγκεκριμένο ως το προς πού απευθύνεται, καθώς η συνομιλία μπορεί να έχει ήδη οδηγηθεί σε άλλα θέματα.

 

Λίστες κοινοποίησης

Όταν πρόκειται για αποστολή μηνυμάτων σε επαφές που δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα, οι «λίστες κοινοποίησης» (broadcast lists) επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται το ίδιο μήνυμα με πολλούς παραλήπτες ιδιωτικά.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μια εναλλακτική λύση στη δημιουργία ομάδων με επαφές που δεν σχετίζονται μεταξύ τους για την αποστολή ενός μηνύματος που αφορά όλους όσους θέλουμε να το στείλουμε, ενώ εξοικονομεί χρόνο στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την αποστολή του ίδιου μηνύματος σε κάθε επαφή ξεχωριστά.  

Η νέα ενημέρωση θα λανσαριστεί σταδιακά και θα είναι διαθέσιμη σε διεθνές επίπεδο τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από την Lifo 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ