Επηρεάζει την Κύπρο η νέα κυκλογένεση;

Ψυχρό μέτωπο πλησιάζει την περιοχή από τα δυτικά, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Σήμερα Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες, εάν όχι όλες τις περιοχές.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται και οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη και εκτός από εμφανής στην ατμόσφαιρα θα είναι και εμφανής στη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος έως κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα για βροχή είναι χαμηλή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και Παρασκευή συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε εσωτερικό και ανατολικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε άλλη περιοχή σε αυτό το διάστημα. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται από τα κανονικά έως λίγο πιο πάνω για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο φαίνεται να βαθαίνει λίγο το βαρομετρικό χαμηλό στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Πάφου πριν κινηθεί ανατολικά και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες, εάν όχι όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή.

Επίσης, το Σάββατο φαίνεται να έχουμε νέα κυκλογένεση, αυτή τη φορά στην Κεντρική Μεσόγειο, και υπάρχει πιθανότητα να μας επηρεάσει από την Κυριακή προς Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες. Αυτό όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες 1-2 μέρες.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί, για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Στα δυτικά και τα βόρεια, όμως, δυνατό να σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ