Ο Μάιλο Γιαννόπουλος παντρεύτηκε τον σύντροφό του αλλά τάσσεται κατά του γάμου ομοφυλοφίλων

Σε αυτό το σημείο εγκαταλείπουμε τον κόσμο της λογικής και μπαίνουμε κατευθείαν στη ζώνη του λυκόφωτος. Πώς να περιγράψεις διαφορετικά αυτό που φαίνεται να συμβαίνει στο μυαλό του ελληνικής καταγωγής ακροδεξιού δημοσιογράφου Μάιλο Γιαννόπουλος;

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος, απασχολεί τα social media με τις δηλώσεις και τις πράξεις του, αυτή τη φορά όμως υπερέβαλε εαυτόν. Λίγες εβδομάδες μετά την τέλεση του γάμου του στη Χαβάη με τον σύντροφό του, ο Γιαννόπουλος κάλεσε τους πολίτες της Αυστραλίας να ψηφίσουν κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων.   

Κάτι, δηλαδή, σαν την πρόεδρο του γερμανικού ακδροδεξιού κόμματος Άλις Βάιντελ, η οποία είναι παντρεμένη με γυναίκα – μετανάστρια, έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά, αλλά τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και δηλώνει εναντίων των μεταναστών.

Μία από τα ίδια και ο Γιαννόπουλος, ο οποίος ενώ εξάσκησε το δικαίωμά του, να παντρευτεί σύντροφο του ιδίου φύλου, προσπαθεί να το στερήσει από όλους τους υπόλοιπους. Το χειρότερο όλων είναι όμως, ότι έχει και επιχειρήματα επ’ αυτού.

 



Όπως λοιπόν δηλώνει, τάσσεται υπέρ του «ΟΧΙ» στη ψήφιση νόμου υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία γιατί το κυρίαρχο μέλημά του δεν είναι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά οι θρησκευτικές ελευθερίες.

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητά μου είναι να βεβαιωθώ πως καμία εκκλησία, κανένας πιστός οπουδήποτε, να μην αναγκάζεται να παραβιάσει την θρησκευτική του συνείδηση. Πιστεύω πως αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Πιστεύω πως το κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ένα γκέι ζευγάρι που θέλει να δεσμευθεί, αλλά βασική μου έννοια είναι οι θρησκευτικές ελευθερίες. Το ένστικτό μου είναι να καταψηφίσω» δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη με τίτλο «Είμαι καθολικός και γκέι».

 



Στη συνέχεια σχολίασε πως οι κυβερνήσεις δεν προσπαθούν να «βελτιώσουν τις ζωές των ομοφυλοφίλων νομιμοποιώντας τις ομόφυλες σχέσεις». «Πρόκειται συνήθως για έναν πόλεμο μέσω νομοθεσίας που αποσκοπεί στην τιμωρία των συντηρητικών και των ανθρώπων της πίστης», είπε.     

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι ανησυχεί πως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον «γκέι πολιτισμό». «Ένα από ελάχιστα πλεονεκτήματα όταν είσαι γκέι είναι πως μπορείς να βγεις έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ στη 1 τα μεσάνυχτα μιας Τρίτης και κανείς να μη σου τα χώσει γι' αυτό. Αν όμως πούμε ναι σε πράγματα όπως ο γάμος, ανησυχώ πως αυτό θα αποδυναμώσει την γκέι κουλτούρα», δήλωσε και κατέληξε: «Οπότε το ένστικτό μου θα ήταν να ψηφίσω εναντίον του και να εξετάσω ένα είδος προτεινόμενου νόμου που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαβάσουν και να σκεφτούν».

 

Πληροφορίες: LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ