Τι είναι το «Across The Island» που έρχεται στην Κύπρο;

Παρόλο που δεν αφορά στη μεταφορά μιας διεθνούς διοργάνωσης στην Κύπρο, εντούτοις το «Across The Island» παραπέμπει τόσο στο «Bike Odyssey» που γίνεται στην Ελλάδα όσο και στο «Swiss Epic» της Ελβετίας, με φιλοσοφία αντίστοιχη με τις δύο σημαντικές αυτές διοργανώσεις του εξωτερικού.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός, μάλιστα, είναι να καταστεί θεσμός και από του χρόνου κιόλας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποδηλατική εκδήλωση με προδιαγραφές αγώνα, η οποία απευθύνεται σε αθλητές και έμπειρους ποδηλάτες, ντόπιους αλλά και από το εξωτερικό.

Όσοι λάβουν μέρος σε αυτήν θα πραγματοποιήσουν τον γύρο της ελεύθερης Κύπρου με mountain bikes.

Η διαδρομή ξεκινά από το Τσέρι (επ. Λευκωσία) και θα καταλήξει στα Κούκλια της Πάφου, μέσω Τροόδους.

Θα γίνουν συνολικά δύο στάσεις με διανυκτερεύσεις. Η πρώτη στάση θα γίνει στο χωριό Παλαιχώρι της Πιτσιλιάς και η δεύτερη στο χωριό Λεμύθου της επαρχίας Λεμεσού.

 



Το «Across The Island» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, από την ερασιτεχνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας «Saturday MTB Cyclers».

Οι ώρες ποδηλασίας θα είναι από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 160 ευρώ ανά άτομο και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι διανυκτερεύσεις, το φαγητό και τα ποτά.

 



Σημειώνεται πως οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες για εξερεύνηση της κυπριακής φύσης, καθώς οι ποδηλάτες θα περνούν μέσα από γεφύρια, γραφικά χωριά και μονοπάτια μελέτης της φύσης.

Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν είναι 220 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 5500 μέτρα αφορούν ανάβαση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ