13 group και σελίδες στο Facebook που έχουν πολλές χιλιάδες like [και απορούμε γιατί]

Δεν ξέρουμε αν είναι μαγκιά ή αυτοταπείνωση, δεν ξέρουμε καν αν έχει μπει μέσα μας κάποιο καινό δαιμόνιο και μας γεμίζει αμφιβολίες, αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι κάθε φορά που πέφτουμε σε ένα τέτοιο group ή σελίδα, μένουμε για ώρα να τα παρατηρούμε προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που τα κάνει να έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι μια συζήτηση που συχνά-πυκνά κάνουμε στο γραφείο, χωρίς όμως ποτέ να έχουμε πραγματικά καταλάβει τον λόγο που χιλιάδες χρήστες των social media κάνουν join και like σε διάφορα περίεργα group και σελίδες με ονομασίες σιδηρόδρομους, γραμμένες, συνήθως, στα greeklish και με κεφαλαία γράμματα.

Η γκάμα των ενδιαφερόντων ποικίλει τρομακτικά, αφού στην κυριολεξία ο κάθε ένας (όπως φαίνεται) κάνει group ή σελίδα για ό,τι του κατέβει στο μυαλό και χιλιάδες κόσμου ακολουθούν άκριτα και αβίαστα. Ενώ η συμμετοχή στα discussion forums χρήζει επιστημονικής μελέτης και ανάλυσης.

Το πιο ωραίο βέβαια είναι να βρίσκεσαι μέλος σε «άκυρα» group χωρίς τη θέληση σου, επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να σε κάνουν μέλος με το ζόρι. Ίσως γιατί ένιωσαν ότι μπορεί να ταιριάζεις για παράδειγμα στο «Σατανισμός και Γάτες» (ναι, είναι υπαρκτό group). Βέβαια, να σημειώσουμε, ότι μεγάλο μέρος των ατόμων που ακολουθούν αυτές τις σελίδες και γίνονται μέλη σε τέτοιου είδους group, το κάνουν από μια ανεξήγητη περιέργεια να εισέλθουν και να μάθουν περισσότερα για αυτές τις εκλεκτές ομάδες χρηστών (είμαστε κι εμείς τέτοιοι), οι οποίοι χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους καταφέρουν να συνεννοούνται, να ταυτίζονται και να βρίσκουν λύσεις σε όλα τους τα προβλήματα.

Με κίνδυνο να δεχτούμε βάναυσες επιθέσεις από τους χιλιάδες followers των group και σελίδων που θα δεις παρακάτω, μαζέψαμε μερικά από τα πιο περίεργα και παράλληλα, πιο δημοφιλή group και σελίδες που κινούνται στα κυπριακά social media για να τα «εκθέσουμε» ανερυθρίαστα!

 

*Η σειρά παρουσίασης βασίστηκε στη δημοφιλία του κάθε group/σελίδας

 

«Η Απιστία δεν είναι Μαγκιά,είναι Αυτοταπείνωση!!»

Σελίδα με 575,559 like

Πάρε τηλέφωνο τον κερατά... κι αν δεν έχεις το τηλέφωνό του, ενδεχομένως να τον βρεις σε αυτό το γκρουπ. Πρώην, νυκ και δυνητικοί κερατωμένοι, ρίχουν ψήφο διαμαρτυρίας πατώντας like στη σελίδα με τα πομπώδη αποφθέγματα, τα βαθυστόχαστα ρητά, τις φιλοσοφίες, τα ποιήματα, αλλά και τις ειδήσεις από την επικαιρότητα, τη showbiz και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όλα αυτά και άλλα πολλά αποτελούν το περιεχόμενο αυτού του κατά τα άλλα ευφάνταστου πονήματος που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσότερου από μισού εκατομμυρίου χρηστών σε Κύπρο και Ελλάδα. Στο γκρουπ, φυσικά, υποψιαζόμαστε πως μπήκαν και άνθρωποι που απλώς είναι ενάντια στην απιστία... ή που θέλουν να δείχνουν ότι είναι ενάντια στην απιστία. Ως γνωστό, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

 

 

«osoi efugan ston ourano einai kapou ekei kai mas prosexun»

Σελίδα με 291,959 like

Κλάμα, πολύ κλάμα σε αυτή τη σελίδα αφού στην πλειοψηφία της αναδημοσιεύει ειδήσεις με θανάτους, ή ανθρώπους που έφτασαν κοντά στο θάνατο, αυτοκτονίες και φυσικά ανθρώπινες ιστορίες πόνου και σπαραγμού. Βέβαια, κάπου-κάπου μπορεί να πετύχεις και καμιά ευχάριστη είδηση τύπου «Μια μάνα με δυο παιδιά ζήτησε τρόφιμα, από τον υπεύθυνο ενός Μάρκετ. Η απάντηση του ήταν ανεκτίμητη».

 

 

«ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ - ELDER PAISIOS II»

Σελίδα με 215,413 likes

Εδώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή, είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενο της σελίδας. Καθαρά θρησκευτικό, με τις ευλογίες του Γέροντα. Βοήθειά μας.

 

 

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ. ΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, CLUBS PUBS,ΤΑΒΕΡΝΕΣ»

Group με 82,585 μέλη

Αγαπημένο και πολύ δημοφιλές κυπριακό group, στο οποίο εκτονώνεσαι, βρίζεις, θυμώνεις, ξεσπάς, κρίνεις, παραπληροφορείς, λες τον πόνο σου και μετά ήρεμος ότι έκανες το καθήκον σου, ξαπλώνεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και απολαμβάνεις τα αποτελέσματα του έργου σου. Και αν το πρόβλημά σου δεν αφορά το group, μη σκας, απλά ξεκίνα με ένα «ξέρω ότι δεν αφορά το group, αλλά» και καθάρισες.

 

 

«CY Police Checkpoints»

Group με 78,182 μέλη

Από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του κυπριακού social networking, το οποίο πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από τους Κύπριους οδηγούς αφού αποτελεί το καλύτερο καρφί για τα μπλόκα των αστυνομικών στους δρόμους. Γιατί ως γνωστόν σημασία δεν έχει να τηρείς τον ΚΟΚ, αλλά να γλυτώσεις το πρόστιμο και τους βαθμούς ποινής. Όπως διαβάζουμε, εκτός από το να προειδοποιεί για ραντάρ, η διαχειριστική ομάδα ενημερώνει και για ατυχήματα, βλάβες φαναριών, τροχαία κίνηση, ενώ δίνει και συμβουλές και ορθή τήρηση του ΚΟΚ. 

 

 

«POULA OTI EXIS!»

Group με 61,442 μέλη

Όσο kinky και αν ακούγεται ο τίτλος του group, το περιεχόμενο του αφορά κυρίως σε αντικείμενα κάθε είδους που θέλεις να πουλήσεις. Μπες στο group, ακολούθησε τις οδηγίες των διαχειριστών και η δουλειά σου θα γίνει στο τσακ-μπαμ.

 

 

«Σατανισμός Και Γάτες»

Group με 56,581 μέλη

Η περιγραφή απλή «Σατανικές γάτες σκοτώνουν την περιέργεια!»... και κάθε εγκεφαλικό κύτταρο προσθέτουμε εμείς. Εδώ θα βρεις ιδιοκτήτες γάτων οι οποίοι ανεβάζουν φανατικά φωτογραφίες από τις σατανικές τους γάτες και τις καταστροφές που προκαλούν στο σπίτι, στην αυλή και τις γλάστρες. Παράλληλα δίνονται και συμβουλές για διάφορα γατίσια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα.



 

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ»

Group με 40.932 μέλη

Πώς γίνεται με τα περίπτερα που ανοίγει ένα, κάνει επιτυχία και μετά από λίγο καιρό ανοίγει και δεύτερο ακριβώς δίπλα; Έτσι και με τα group. Σου λέει, αφού έχει τόση επιτυχία το ένα, θα φτιάξω ακόμη ένα ακριβώς το ίδιο, απλά θα παίξω λίγο με τον τίτλο. Όπερ και εγένετο! Μόνο που το αντίγραφο έχει τη μισή επιτυχία του πρωτότυπου η οποία παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

 

 

«Ιησούς Χριστός Ο Υιός και Λόγος του Θεού»

Σελίδα με 28,836

Αδελφοί, εδώ θα αγαλλιάσει η ψυχή και το πνεύμα σας. Μια σελίδα γεμάτη ευλογημένα post με αποφθέγματα και βαθυστόχαστα quotes, όλα βασισμένα στην αγάπη για τον Θεό και τον Χριστό.

 

 

«Είσαι 40 με 50 χρονών ? Έλα στην παρέα ! Φιλία - Σχέση - Έρωτας – Σεξ»

Group με 20,534 μέλη

Έτσι ακριβώς. Γιατί διστάζεις; Μόνο που πριν, πρέπει να διαβάσεις τους αυστηρούς κανόνες της ομάδας διαφορετικά το αίτημά σου θα διαγραφεί. Μόνο αληθινά προφίλ γίνονται δεκτά.

 

 

«Θηλασμός και αλλεργίες»

Group με 17, 256 μέλη

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να μπείτε στο group θα πρέπει να απαντήσετε στις 3 ερωτήσεις που γίνονται μόλις κάνετε αίτημα εισόδου στην ομάδα. Μία φορά την εβδομάδα όλα τα αναπάντητα αιτήματα διαγράφονται. Μπορείτε να στείλετε νέο αίτημα εισόδου και να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Για επείγουσες προσθήκες, επικοινωνήστε με κάποια από τις διαχείριστριες του group». Αυτή είναι η περιγραφή του group, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο.

 

 

«KINIGETIKES FOTOGRAFIES-HUNTING PICTURES»

Group με 13,418 μέλη

«I SELIDA AUTH SKOPO EXEI NA PROVALLEI FOTOGRAFIES APO KINIGIA KAI FOTOGRAFIES APO 8IRAMATA. POST POU 8A EINAI ASXETA 8A DIAGRAFONTAI. OPWS I PWLISIS KAI I DIAFIMISIS. EUXARISTW». Τα λόγια είναι περιττά.

 

 

«ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ (Flat Earth - Greece)»

Group με 10,854 μέλη

Μπορεί ακόμη να μην αριθμεί πολλά μέλη, ένεκα της ιδιαιτερότητας του θέματος, εντούτοις η πλειοψηφία όσων έχουν κάνει join αυτό το group συμμετέχουν ενεργά και διάγουν αγώνα για να πείσουν την ανθρωπότητα ότι η γη δεν είναι στρογγυλή, αλλά επίπεδη. Οι διαχειριστές είναι πολύ αυστηροί και δεν σηκώνουν πολλά πολλά, με την πρώτη ατασθαλία ή διαφωνία, είσαι εκτός.

 

 

Σίγουρα, αυτή η λίστα είναι ελλιπής και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να εμπλουτιστεί. Αν είστε μέλη ή γνωρίζετε κι άλλα τέτοιου είδους διαμάντια στείλτε μήνυμα στο info@cityfreepress.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ