Δες ποιος, ο «ξένος», ο «μαύρος», ο «τεμπέλης», ο μετανάστης

Ο Πακιστανός…

 


Article featured image
Article featured image

«Δες ποιος... Ο άνθρωπος αυτός, που βοήθα στον καθαρισμό οικιών, στις εργασίες αναστήλωσης των γειτονιών και των δρόμων στη Μάνδρα - Αττικής που χτυπήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες. Αυτά τα 'νέα' δε θα στα πουν στις ειδήσεις ξέρεις γιατί...».

Έγραψε ο Μάριος Κουκουμάς στο προσωπικό του προφίλ ανεβάζοντας παράλληλα τρεις φωτογραφίες με εθελοντές μετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι έδειξαν άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες.   

 



 

«Βρίσκονται από την πρώτη ημέρα εκεί, μετά από κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το VICE.

«Η στάση τους αποτελεί μία γροθιά στον ρατσισμό και στην ψηφοθηρική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλλευτεί την κατάσταση πηγαίνοντας με τον αρχηγό της για περίπατο, μοιράζοντας μερικές σακούλες τρόφιμα, εκμεταλλευόμενη τον πόνο των πληγέντων. Οι μετανάστες από το Πακιστάν που βρίσκονται από την πρώτη ημέρα εκεί, σκοπεύουν να έχουν συνεχή παρουσία στην περιοχή και μάλιστα συναντήθηκαν με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να παράσχουν τη βοήθειά τους συντονισμένα. ‘Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα. Ήδη μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας άρχισαν να βοηθούν τους κατοίκους της Μάνδρας που έχουν πληγεί. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους μετανάστες εργαζόμενους, να βοηθήσουμε όλοι μαζί με κάθε μέσο τους πλημμυροπαθείς. Να στηρίξουμε τις εργασίες αποκατάστασης των συνεργείων του Δήμου Μάνδρας. Να στηρίξουμε τους κατοίκους να φτιάξουν ξανά, όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα τα σπίτια τους’, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ