«Παπά, ξέρεις ότι είσαι γελοίος, έννεν;»

Ο γνωστός ερμηνευτής-μουσικός Τεύκρος Νεοκλέους άφησε μουστάκι. Άφησε για πρώτη φορά στη ζωή του μουστάκι. Οπότε, λογικό είναι να έχει μια τόσο χαριτωμένη αντίδραση η κορούλα του βλέποντάς τον για πρώτη φορά.

 


Article featured image
Article featured image

Γιατί όμως άφησε μουστάκι. Ποιος τον έπεισε να το κάνει. Πώς αντιδρούν γνωστοί του αλλά και άγνωστοι βλέποντάς τον. Πώς είναι η αίσθηση να «κουβαλάς» στο πρόσωπό σου εν έτει 2017 ένα φύσει παλιομοδίτικο «αξεσουάρ». Και τέλος, πότε θα το ξυρίσει, αλλά και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στον σκοπό για τον οποίο θα ξυριστεί τέλος του μήνα.


Δέχτηκα πρόκληση-πρόσκληση από τη Νατάσα Μιχαηλίδου ώστε να αφήσω το μουστάκι μου, με την υπόσχεση ότι θα δοθούν 1000 ευρώ από την ίδια για το Movember Cyprus.


Πρώτη φορά αφήνεις μουστάκι;

Μουστάκι ναι! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ξυριζόμουνα εντελώς και άφηνα κοντό γένι, αλλά μόνο μουστάκι, πρώτη φορά αφήνω!

 

 

Ποιος σε έπεισε να το κάνεις;

Στο πλαίσιο του Movember Cyprus, δέχτηκα πρόκληση-πρόσκληση από τη Νατάσα Μιχαηλίδου (Thanos Hotels) ώστε να ξυρίσω τα γένια μου και να αφήσω το μουστάκι μου, με την υπόσχεση ότι θα δοθούν 1000 ευρώ από την ίδια για τον εν λόγω σκοπό.

 

 

Πώς είναι η αίσθηση να έχεις μουστάκι;

Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι μερικές φορές κοιτάζομαι στον καθρέφτη και «ξιππάζουμαι» ή ότι πρέπει να έχω έννοια μήπως μείνει τίποτα πάνω μετά το φαγητό, θα έλεγα πως είναι ευχάριστη η αίσθηση του μουστακιού!


Αν ο κόσμος ενημερώνεται και γνωρίζει, τότε θα γλιτώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές.


Τι σε ρωτάνε μόλις σε δουν με το μουστάκι; Ποια είναι η αντίδραση του κόσμου;

Είναι ποικίλες οι αντιδράσεις. Όσοι είναι ενήμεροι για το Movember, το πρώτο πράγμα που τους περνά από το μυαλό είναι ότι το άφησα για τον σκοπό αυτό, γεγονός που όντως ισχύει. Κατά τ’ άλλα, υπάρχουν τα αισθητικά σχόλια, σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι. Άλλοι πάλι με πειράζουν με σχόλια τύπου «εσύ κι ο Fredy Mercury είσαστε» ή «εν να πάεις βοσκός;» είτε «θυμίζεις μου λοχαγό του Β΄ Παγκοσμίου!».

 

Και τι σου είπε η κορούλα σου μόλις σε είδε πρώτη φορά με μουστάκι;

Πέραν της πλάκας, η κόρη μου, μου είπε ακριβώς αυτά τα λόγια μόλις με είδε πρώτη φορά μόνο με μουστάκι: «Παπά, ξέρεις ότι είσαι γελοίος έννεν;».

 

 

Πέραν από το βάρος του μουστακιού στο πρόσωπό σου, νοιώθεις και το βάρος της ευθύνης ότι είσαι μια κινητή διαφήμιση για το Movember;

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δίστασα στιγμιαία στην ιδέα να αφήσω μουστάκι. Μετά όμως σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να το διαφημίσουμε και μέσω του Louis Night Show αλλά και γενικότερα μέσω άλλων ενεργειών, όπως αυτή η συνέντευξη λόγου χάρη, και να «θυσιάσω» το εξωτερικό μου look για τη στήριξη αυτού του σκοπού, κάτι που άλλωστε κάνουν και εκατομμύρια άντρες ανά τον κόσμο. Στο κάτω-κάτω μιλάμε για τρίχες! Είναι ευθύνη όλων μας να στηρίζουμε τέτοιες εκστρατείες, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δε γνωρίζει τα στοιχειώδη. Αν όμως ο κόσμος ενημερώνεται και γνωρίζει, τότε θα γλιτώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές.


Με πειράζουν με σχόλια τύπου «εσύ κι ο Fredy Mercury είσαστε» ή «εν να πάεις βοσκός;» είτε «θυμίζεις μου λοχαγό του Β΄ Παγκοσμίου!».


Πότε θα το ξυρίσεις και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθειά σου;

Το shaving event έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 30/11 και ώρα 15:30, στο ξενοδοχείο Almyra, στην Πάφο {...>>>διάβασε όλες τις λεπτομέρειες για το event ΕΔΩ}. Εκεί, εκτός από μένα, θα ξυριστεί και ο γνωστός δρομέας Σταύρος Κακουρίδης (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει 35 χρόνια να ξυριστεί) {...>>>διάβασε σχετικό άρθρο ΕΔΩ}, καθώς και άλλα μέλη του προσωπικού των Thanos Hotels, οι οποίοι ήθελαν να συνεισφέρουν με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Movember Cyprus. Στόχος του συγκεκριμένου shaving event (ξιούρισμα), είναι να μαζευτούν 3000 ευρώ, ώστε να δοθούν για το Movember Foundation, το οποίο επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού, βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς. Θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί, ώστε να καλύψετε το γεγονός και να ενημερώσετε τον κόσμο, καθώς όλοι ξέρουμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ