Το φρέντο έγινε μπλε και το φραπέ κόκκινο [εικόνες]

Δεν είναι κοκτέιλ αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Είναι καφές και σερβίρεται στην καφετέρια που άνοιξαν δυο 28χρονες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το freddo capuccino σερβίρεται πλέον σε ροζ χρώμα, o παραδοσιακός φραπέ έχει... κοκκινοπράσινη απόχρωση, ενώ το freddo εσπρέσσο έγινε μπλε!

Αν το «Colored Coffee», στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Θεσσαλονίκη, δεν αποτελεί παγκόσμια πατέντα, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;


Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι το «Φραπέ Ολέ», του οποίου η συνταγή για το χρώμα στον καφέ είναι μυστική και κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις ιδιοκτήτριες.


Μιλώντας στο thestival.gr, η διατροφολόγος και η barwoman, που έφτιαξαν την επιχείρηση, λένε χαρακτηριστικά πως ο καφές είναι για αυτές έμπνευση.

«Μετά από αρκετή προσπάθεια και δίχως να χρησιμοποιήσουμε κάτι χρωστικό, καταφέραμε να δώσουμε χρώμα στον καφέ». Η μια εκ των ιδιοκτητριών, η Ειρήνη Χατζηλίου, ξεκαθαρίζει, «το χρώμα στο καφέ δεν επηρεάζει καθόλου την γεύση. Είναι φυτικό και δεν περιέχει καμία χρωστική ουσία. Με χρώμα μπορούν να ‘βαφτούν’ όλα τα είδη καφέ, είτε ζεστά είτε κρύα».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ