Εσύ φέτος τι δέντρο θα στολίσεις;

Ψεύτικο, αληθινό, από ξύλο, μεταλλικό, ανάποδο, μαύρο ή λευκό, ό,τι και αν επιλέξεις να στολίσεις φέτος τα Χριστούγεννα, σημασία έχει να το γουστάρεις. 

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά, μία από τις πιο κλασσικές μυρωδιές των Χριστουγέννων εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες είναι αυτή του φυσικού δέντρου, πεύκου συνήθως, που δίνει άλλη χάρη στις γιορτές.

Γι’ αυτό το Τμήμα Δασών όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για περίπου δύο εβδομάδες διαθέτει προς πώληση στο κοινό φυσικά δέντρα για στόλισμα.

Στη σχετική ανακοίνωση του μάλιστα διευκρινίζει ότι τα δέντρα που θα διατεθούν προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών στα πλαίσια δασοκομικών χειρισμών, που γίνονται με σκοπό τη  βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης  του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες. 

Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν φέτος να στολίσεις φυσικά, δεν έχεις παρά να βρεθείς σε ένα από τα καθορισμένα σημεία από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και να αγοράσεις το δικό σου αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πώληση θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 -15:00.

 

Τα κέντρα πώλησης είναι:

Δασικός Σταθμός Αθαλάσσας

Δασικός Σταθμός Λάρνακας

Δασικό Φυτώριο Φασουρίου

Δασικό Γραφείο Γεροσκήπου

Δασικός Σταθμός Γιαλιάς

Δασικός Σταθμός Παναγιάς

Δασικός Σταθμός Πλατανιών

 

*Υπενθυμίζεται ότι η υλοτομία, η κατοχή και η μεταφορά χριστουγεννιάτικων δέντρων χωρίς τη σχετική άδεια του Τμήματος Δασών αποτελεί, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι  5.000  Ευρώ ή φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή και τις δύο ποινές μαζί. Προτρέπονται  οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων, τις αναγκαίες άδειες υλοτομίας και μεταφοράς και να τις παρουσιάζουν όταν τους ζητηθούν από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών για έλεγχο και πριν μεταφέρουν τα δέντρα από τους τόπους υλοτομίας θα πρέπει να μεριμνούν για το σφράγισμα τους, στο κάτω μέρος (εγκάρσια τομή) με σφραγίδα του Τμήματος Δασών απευθυνόμενοι  στον πλησιέστερο δασικό σταθμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ