Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στα βόρεια και ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή καιρός.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού με πτώση θερμοκρασίας και βροχές, φαίνεται να έχουμε γύρω στις 6-7 του μήνα.Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 12 στα δυτικά παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όµως αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ