Μην φοράτε τις πιτζάμες 2 μέρες συνεχόμενα

Πόσο συχνά αλλάζετε τις πιτζάμες σας;

 


Article featured image
Article featured image

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν το κάνουν αρκετά συχνά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι άνδρες περιμένουν κατά μέσο όρο 13 ημέρες για να αλλάξουν τις πιτζάμες τους, ενώ οι γυναίκες 17!

Ωστόσο, ένα ζευγάρι πιτζάμες λερώνεται πολύ γρήγορα και γι’ αυτό θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε μέρα.

Διαβάστε πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάζουμε πιτζάμες κάθε μέρα όπως τους δημοσιεύει η ιστοσελίδα Tilestwra.

 

#1 Λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο

Οι περισσότεροι άνθρωποι φέρουν στο δέρμα τους μια μικρή ποσότητα από βακτήρια σταφυλόκοκκου. Είναι ένα πολύ κοινό μικρόβιο που έχουμε στο δέρμα, στη μύτη και στο στόμα, συνήθως χωρίς συνέπειες. Ωστόσο, αν φοράτε το ίδιο ύφασμα ξανά και ξανά, τα βακτήρια θα ξεκινήσουν να μαζεύονται και να ευδοκιμούν. Αυτές οι αναπτυσσόμενες αποικίες σταφυλόκοκκου, μπορεί να εισχωρήσουν στο δέρμα μέσα από κοψίματα, εισδύουσες τρίχες ή άλλα αδύναμα σημεία στο φυσικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Το πλύσιμό τους, βοηθά στο να μην αναπτυχθεί ο σταφυλόκοκκος και έτσι αποτρέπονται οι οδυνηρές και δυνητικά απειλητικές λοιμώξεις για την υγεία.

 

#2 Σπυράκια και κύστες

Τα σπυράκια είναι πάντα δυσάρεστα. Είναι ακόμα χειρότερο αν γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Όταν δεν αλλάζετε τις πιτζάμες σας, όλα τα είδη των βακτηρίων, τα έλαια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αρχίζουν να συσσωρεύονται στο ύφασμα. Όλα αυτά πιέζονται επάνω στους πόρους σας όλη τη νύχτα. Αυτό οδηγεί σε φραγμένους πόρους και μολύνσεις που αργότερα μετατρέπονται σε αντιαισθητικά και επώδυνα σπυράκια. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει βαθύτερη μόλυνση των σμηγματογόνων κύστεων, σύμφωνα με το WebMD. Τα σπυράκια και οι κύστες είναι επίσης εξαιρετικά σημεία εισόδου για άλλα βακτήρια και ιούς που μπορεί να έχετε στο δέρμα σας.

 

#3 Ακάρεα σκόνης

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν σε κάθε σπίτι. Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά εντελώς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα απομακρύνετε από το κρεβάτι και το χώρο που κοιμάστε. Τους αρέσει να τρώνε το νεκρό δέρμα. Έτσι, προσελκύονται στο κρεβάτι και τις πιτζάμες σας που είναι γεμάτα με νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία πέφτουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι βρώμικες πιτζάμες προσελκύουν ακόμη περισσότερο τα ακάρεα της σκόνης, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά όταν κοιμάστε. #4 Άσχημες οσμές

Για να απομακρύνετε τις κακές οσμές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως οι πιτζάμες σας είναι καθαρές. Οι βρώμικες πιτζάμες έχουν την τάση να απορροφούν τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα βακτήρια που ευδοκιμούν σε υγρά, σκοτεινά σημεία, αρχίζουν να αναπτύσσονται και να δημιουργούν δυσάρεστες οσμές. Αν κάνετε ντους το βράδυ και στη συνέχεια φορέσετε βρώμικες πιτζάμες, αναιρείτε την πρώτη ενέργεια και δίνετε την ευκαιρία στα βακτήρια, να αποικίσουν στο σώμα σας.#5 Δεν έχετε την αίσθηση της φρεσκάδας

Το να φοράτε βρώμικες πιτζάμες τη νύχτα, θα σας κάνει να νιώθετε εξίσου βρώμικοι και το πρωί, ιδιαίτερα αν το προηγούμενο βράδυ είχατε κάνει μπάνιο. Το να ξυπνάτε και από βρώμικες πιτζάμες να φοράτε κατευθείαν καθαρά ρούχα, μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Μοιάζει σαν να μεταφέρετε βρωμιές σε καθαρό σπίτι. Σύμφωνα με το Good Housekeeping, αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα απορροφά ό,τι βρίσκεται στις πιτζάμες σας. Αν αυτές δεν είναι καθαρές, θα αισθανθείτε βρώμικοι και εσείς.

 

#6 Άγρυπνες νύχτες

Το να κοιμάστε με καθαρές πιτζάμες, θα σας βοηθήσει να νιώσετε ανανεωμένοι, άνετοι και έτοιμοι για ύπνο. Αντιθέτως, οι μη καθαρές πιτζάμες μπορούν να σας κρατήσουν άυπνους, να σας πιάσει φαγούρα, να εμφανίσετε λιπαρότητα και να μην είστε άνετα. Επιπλέον, τα ακάρεα σκόνης που προσελκύονται, μπορούν να επηρεάσουν την αναπνοή σας. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό και διακοπή του ύπνου.#7 Αλλεργίες

Οι βρώμικες πιτζάμες μπορεί να σας δημιουργήσουν αλλεργίες. Αν είστε αλλεργικοί στη σκόνη, θα ήταν καλό να αλλάζετε τα ρούχα με τα οποία κοιμάστε, τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα. Οι αλλεργίες, το άσθμα και οι άλλες αναπνευστικές διαταραχές, χειροτερεύουν τη νύχτα, επειδή, είναι δυσκολότερο να αναπνεύσετε ξαπλωμένοι. Αν σκεφτούμε μαζί τα ακάρεα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Μπορεί να προκύψει αλλεργική αντίδραση ή κρίση άσθματος.

 

#8 Περισσότερα μικρόβια

Όταν φοράτε βρώμικες πιτζάμες, είναι σαν να ζητάτε από το ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει σταθερά μια επίθεση βακτηρίων σταφυλόκοκκου, τις ανώτερες αναπνευστικές επιπλοκές, τα έλαια και τα μικρόβια που προκαλούν σπυράκια. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, αποδυναμώνουν συνολικά την άμυνα του οργανισμού σας. Αυτό σημαίνει πως γενικά είναι πιο πιθανό να αρρωστήσετε. Οπότε, αν ξυπνήσετε με αδιαθεσία, μπορεί να φταίνε οι πιτζάμες σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ