Η Κύπρος από το 2018 θα έχει mobile version τράπεζες

Θα είναι κάτι σαν καντίνες του δρόμου δηλαδή που αντί για sandwich θα διαθέτουν ATM και wi-fi.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία Αρχείου



Την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Stockwatch, η οποία αναφερόταν στη συμφωνία που σύναψε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την εταιρεία  G4S, για κινητές τράπεζες, οι οποίες θα πηγαίνουν σε μεγάλες εκδηλώσεις αλλά και σε περιοχές όπου δεν εξυπηρετούνται με κάποιο κατάστημα της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΚΤ, τα συγκεκριμένα οχήματα θα επισκέπτονται τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ θα βρίσκονται, παράλληλα, σε εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Κύπρο η οποία επιτρέπει στη ΣΚΤ να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της, ακόμη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα.

Αρχικά, η G4S Κύπρου θα παρέχει δύο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα με το αντίστοιχα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας, ενώ από την πλευρά της η ΣΚΤ θα παρέχει τον τραπεζικό υπάλληλο και όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό.

Τα οχήματα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών της ΣΚΤ και θα λειτουργούν σε ωράρια των καταστημάτων της τράπεζας. Εκτός από την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων περιοχών, τα οχήματα θα βρίσκονται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο και που προσελκύουν το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, όπως αθλητικά γεγονότα, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, τα κινητά οχήματα της τράπεζας θα παρέχουν στο κοινό δωρεάν wi-fi και δυνατότητα ανάληψης μετρητών.

Η συμφωνία προνοεί την προσαρμογή των κινητών μονάδων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συνεργατισμού και είναι στα πρότυπα μεγάλων τραπεζικών οργανισμών της Ευρώπης. Οι κινητές τραπεζικές μονάδες αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2018.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ