Το ΑΚΕΛ απαντά στον Αρχιεπίσκοπο

Όταν το κουμμουνιστικό κόμμα κάνει υποδείξεις στον ηγέτη της Εκκλησίας, σε σχέση με το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων και μάλιστα έχει δίκαιο, τότε μάλλον κάτι πάει πολύ λάθος!

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η απάντηση του ΑΚΕΛ:

 

Οι δηλητηριώδεις απόψεις του Αρχιεπισκόπου που ακούστηκαν χτες δεν εκπροσωπούν όλους όσοι πιστεύουν στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιο του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πέραν τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας.

Η σιωπή στα όσα απαράδεκτα πολλές φορές λέει ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνενοχή που τελικά οδηγεί στην αποθράσυνση. Ευθύνη φέρουν και αυτοί που τα αναμεταδίδουν ως Ευαγγέλιο, όπως το κρατικό κανάλι, αλλά και όσοι τα ανέχονται και δεν τολμούν να επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο.

Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος, η κυβέρνησή του και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δικοινοτική πατρίδα.

Το βέβαιο είναι ότι οι δηλητηριώδεις απόψεις του Αρχιεπισκόπου που ακούστηκαν χτες δεν εκπροσωπούν όλους όσοι πιστεύουν στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ