Ελάτε να γνωρίσουμε τα κυπριακά Μετέωρα

Μια διαδρομή που ακολουθεί τα ίχνη της μνήμης και της ιστορίας, διερευνά χώρους κρυμμένους και ανακαλύπτει όλα όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

 


Την εκδήλωση διοργανώνει το πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με πρώτο σταθμό το χωρίο Επισκοπή για μια διαφορετική ξενάγηση στον περίφημο βράχο της Επισκοπής, τα αποκαλούμενα «Μετέωρα της Κύπρου» και την εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας, όπου θα προβληθεί μια μικρή ταινία για το χωριό και την κοιλάδα της Έζουσας, καθώς και τα οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

 Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια και να απολαύσετε τη διαδρομή προς την Κοιλάδα της Έζουσας, όπου στον εκδρομικό χώρο θα δοθεί δεξίωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Επισκοπής.  

Ο κοινοτάρχης Πάμπος Χαραλάμπους και ο Υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αντρέας Χρυσάνθου, θα μιλήσουν για τις κοιλάδες και τους ποταμούς που βρίσκονται γύρω από την Επισκοπή και είναι γεμάτες από κρυμμένους θησαυρούς, όπως νερόμυλους, ενετικά γεφύρια , ξωκλήσια και ερειπωμένα χωριά, όπως το τουρκοκυπριακό χωριό Μωρό Νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο της Εκδήλωσης Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, στο 99-699130 ή στο email:m.ierokipiotis@pafos2017.eu.

 

*Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

 10.00 π.μ.-03.30μ.μ  


Σχετικα

Η απίστευτη απάντηση μαγαζιού της Λάρνακας προς πελάτισσα που έγραψε αρνητική κριτική

7 πατέντες για να σώσουμε τη ψυχή μας, πολύ καλύτερες από αυτή των Ρώσων ιερέων

Πνίγηκε ενώ έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κιμ Καρντάσιαν μιλά ανοιχτά για τη μάχη της με την ψωρίαση

Ξανά στην πασαρέλα η Τζένιφερ Λόπεζ με το θρυλικό Versace φόρεμα που άλλαξε το ίντερνετ

Σε ελληνικό βίντεο στο Youtube εμφανίζεται «φάντασμα»