Επιστρέφει το (τσουχτερό) κρύο για όλη την εβδομάδα

Ψυχρές αέριες μάζες και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και χιονόνερο στα υψηλότερα ημιορεινά. Σύντομα όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως  στα ορεινά και ημιορεινά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν χιονοπτώσεις κυρίως από τα 800 m και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 900 – 1000 μέτρα και άνω.


Article featured image
Article featured image

Από τα 1200 μέτρα και άνω τοπικά αναμένονται σημαντικές χιονοστρώσεις κυρίως σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή.  Τα φαινόμενα από εκεί θα επεκταθούν τοπικά και πιο νότια, μέκρι και παράλιες περιοχές.

Σε καταιγίδα αναμένεται χαλαζόπτωση.. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με μικρή μόνο πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας σε περιοχές κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και -3 στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά, πάνω από τα 600m, θα σημειωθούν ακόμη λίγα χιόνα.

Σε περιοχή του εσωτερικού δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο. Στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Τρίτη.

Την Τσικνοπέμπτη η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, για να κυμανθεί στα επίπεδα της Τρίτης, με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά, αλλά χωρίς να φαίνεται προς το παρόν πιθανότητα χιονόστρωσης.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι ψυχρές αέριες μάζες σταδιακά θα υποχωρούν, αλλά τα βράδια ο καιρός θα παραμένει ψυχρός και στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματίζεται παγετός.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ