Σχολή ιππασίας (πολλών) εκατομμυρίων στην Κύπρο;

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, για ακόμη μια ρωσική επένδυση, που προβλέπεται πώς θα αναζωογονήσει το τουριστικό προϊόν του τόπου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του lemesos – blog, ήδη η ανέγερση της Σχολής Ιππασίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σε μια μεγάλη έκταση γης στο χωριό Ασγάτα, της επαρχίας Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Η επένδυση περιλαμβάνει αρένες εκπαίδευσης, καφετέρια, κλειστό χώρο διεξαγωγής αγώνων με αίθουσες παρακολούθησης, χώρους στάθμευσης, κέντρο πληροφοριών, υπηρεσίες ασφαλείας, γραφεία, στάβλους, γήπεδο σκουός, αποδυτήρια και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται να είναι πολλών εκατομμυρίων, αφού θα είναι σχεδιασμένο βάσει των σύγχρονων περιβαλλοντολογικών προτύπων, ενώ θα είναι εφάμιλλο Σχολών και/ή Κέντρων Ιππασίας του εξωτερικού όπου θα γίνεται ασφαλής, καταρτισμένη και επαγγελματική εκμάθηση ιππασίας.

Από την επένδυση αυτή πάντως αναμένεται να ωφεληθεί τόσο η τοπική κοινότητα της Ασγάτας, αφού υπολογίζεται πώς θα αναδειχθεί σε ορεινό τουριστικό αθλητικό θέρετρο, ενώ παράλληλα η αύξηση του αθλητικού τουρισμού στο νησί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ