«Μακριά τα wi-fi από τα σχολεία»

Κάποιοι μπορεί να το θεωρούν ως ένα βήμα εκσυγχρονισμού και προόδου στη δημόσια εκπαίδευση. Κάποιοι, όπως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το χαρακτηρίζουν ως επιβλαβή και επικίνδυνη κίνηση, απέναντι στην υγεία των παιδιών μας.


Article featured image
Article featured image

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να απενεργοποιήσει το ασύρματο δίκτυο από τα νηπιαγωγεία, το Κίνημα Οικολόγων προχωρά  παρά πέρα, προτείνοντας να ισχύσει το ίδιο και στα δημοτικά, αφού η χρήση ασύρματου δικτύου αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά, παραθέτοντας μάλιστα εναλλακτικές προτάσεις για αντικατάσταση κάθε ασύρματης συσκευής στα σχολεία.

 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος:

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είμαστε κάθετα αντίθετα στη χρήση των ασυρμάτων συνδέσεων wi-fi στα σχολεία. Σωρεία επιστημονικών μελετών έχουν καταδείξει σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους στην μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές και τα δίκτυα. Υποστηρίζουμε την ανάγκη να προστατέψουμε τα παιδιά μας, από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αντί της χρήσης ασύρματων συσκευών και δικτύων wi-fi, στηρίζουμε τις πιο κάτω προτάσεις.



• Ούτε μία ασύρματη σύνδεση σε βρεφοκομικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

• Σκληρή ενσύρματη, απευθείας καλωδιακή σύνδεση σε κάθε τάξη για τους σκοπούς των μαθημάτων.

• Ενσύρματα τηλέφωνα για το προσωπικό στην προσχολική, στο νηπιαγωγείο και τα σχολεία.

• Καλωδιακή σύνδεση για το Internet και τους εκτυπωτές στα σχολεία και απενεργοποίηση στις ρυθμίσεις Wi-Fi σε όλους τους εξοπλισμούς.

• Χρήση φορητών υπολογιστών και tablets που μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο με το Internet.

• Να μην επιτρέπεται οι μαθητές να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία. Μπορούν είτε να τα αφήνουν στο σπίτι ή να τα συλλέγουν σε απενεργοποιημένη κατάσταση οι δάσκαλοι πριν το πρώτο μάθημα το πρωί.

Αυτές είναι οι εισηγήσεις μιας διεθνούς ομάδας από ειδικούς τις οποίες ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, υποστηρίζουμε και συνυπογράφουμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ