Με βροχές και σκόνη θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα;

Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις το απόγευμα.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός ενώ στα ημιορεινά ασθενής παγετός.

Αύριο Τρίτη, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδου αναμένεται χιονόπτωση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι πιο τοπικές και θα παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ατμόσφαιρα είναι πιθανό να εμφανιστεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο νότιο 1/3 του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο. Για την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι ξεκάθαρο τι καιρό θα έχουμε ακόμα, αλλά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ίσως μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και σκόνη την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ή την επόμενη. Σε τέτοια περίπτωση, η σκόνη θα εμφανιστεί από την προηγούμενη μέρα των βροχών. Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες 1-2 μέρες, διευκρινίζει το kitasweather.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ