«Ελάτε να φτιάξουμε μια πιο πράσινη Κύπρο»

Λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που ενδέχεται να βλάψουν τα νεαρά δέντρα, η GreenCyprusCom – υπό την παρότρυνση του Τμήματος Δασών – αποφάσισε να αναβάλει τη δενδροφύτευση που προγραμματιζόταν γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο, 18 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., στην ίδια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Πάφο.



 


Article featured image
Article featured image

Η αρχική ανακοίνωση

Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση GreenCyprusCom, με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, ανακοινώνει την πρώτη της μεγάλη δεντροφύτευση και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εθελοντές να δώσουν το παρών τους συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην αναδόμηση της κυπριακής φύσης.

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2017, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - με τη βοήθεια των εγγεγραμμένων εθελοντών καθώς και των ειδικών του Τμήματος Δασών - θα φυτευτούν συνολικά 1000 δέντρα σε προ-επιλεγμένη από την οργάνωση περιοχή. Όσοι ενδιαφερόμενοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος στη δεντροφύτευση, μπορούν να το πράξουν κάνοντας την εγγραφή τους ως εθελοντές στην ιστοσελίδα www.green-cyprus.com, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στο σχετικό πεδίο και επιλέγοντας την ημερομηνία και ώρα που τους βολεύει.

Μπορείτε επίσης να στηρίξετε την ενέργεια με χρηματική δωρεά, μέσω της ιστοσελίδας, στην οποία μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, αλλά και την τοποθεσία στην οποία θα γίνει η δεντροφύτευση.

 



Κάποιους αιώνες πριν, η Κύπρος ήταν γνωστή ως το «πρασινονήσι», καθώς τα πράσινά της δάση κάλυπταν σε έκταση πάνω από το μισό έδαφος του νησιού. Δυστυχώς, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, εκ των οποίων και τρεις συντριπτικά καταστροφικές πυρκαγιές – του 1924, του 1956 και του 1974 –  προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής περιοχής και είχαν ως συνέπεια στην εποχή μας το δασικό έδαφος να καλύπτει μόλις το 25% του νησιού.

 



Στην προσπάθειά της να συμβάλει ενεργά στην ανάπλαση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος, η GreenCyprusCom έχει θέσει ως στόχο της τη διοργάνωση τακτικών εκδηλώσεων αναδάσωσης, που θα φέρουν σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί μας. Στόχος της οργάνωσης είναι η δεντροφύτευση πάνω από είκοσι χιλιάδες δέντρα στα επόμενα χρόνια, αλλά και η μακροπρόθεσμη φροντίδα και ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ