Προς τι η προβολή σλόγκαν στο Tower 25 στη Λευκωσία; [ΒΙΝΤΕΟ]

Όποιος πέρασε το απόγευμα της Κυριακής από το σημείο που βρίσκεται το δημοφιλές κτίριο του Jean Nouvel στην Πρωτεύουσα, πιθανότατα θα έχει προσέξει να προβάλλονται συγκεκριμένα σλόγκαν με προτζέκτορα.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιοι όμως βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη δράση;

Ομάδα πολιτών που ανησυχεί για την πιθανότητα να παρθεί από το Δήμο Λευκωσίας απόφαση που θα επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων από την Πλατεία Ελευθερίας, προέβη χθες Κυριακή 12 Μαρτίου σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, προβάλλοντας σλόγκαν με προτζέκτορα σε κτήριο που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την Πλατεία Ελευθερίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να στείλουν με αυτό τον τρόπο το μήνυμα στον Δήμο Λευκωσίας που αναμένεται να πάρει σύντομα απόφαση για το θέμα, ότι οι δημότες της πρωτεύουσας επιθυμούν η συγκεκριμένη πλατεία να παραμείνει κλειστή για οχήματα και να χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η πρωτεύουσα πάσχει από έλλειψη δημοσίων χώρων και ζητούν να έχουν μια πλατεία που να είναι αληθινά πλατεία και όχι δρόμος.

 Σε ψήφισμα μάλιστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καλούν τον κόσμο να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Γράφουν: “Η Δημόσια Πλατεία είναι ο χώρος συνάθροισης των πολιτών, με σκοπό την κοινωνικοποίηση. Η Δημόσια Πλατεία ως ένα σημαντικό μέρος του πολεοδομικού ιστού ενός αστικού κέντρου, είναι ο χώρος όπου ο δημότης θα ξεφύγει από την καθημερινότητά του, όπου ο καλλιτέχνης θα εκθέσει έργα τέχνης, όπου ο ηλικιωμένος, ο ΑμεΑ, θα κοινωνικοποιηθούν. Είναι ο χώρος όπου ο καθένας από εμάς θα απολαύσει στιγμές χαλάρωσης, όπου θα παραστούμε σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, γιορτές. Είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μας θα εκτονωθούν με το παιγνιδι τους σε έναν ασφαλές χώρο χωρίς οχήματα, καυσαέριο, θόρυβο, η κίνδυνο. Είναι ο χώρος  όπου θα πιούμε τον καφέ μας με τους φίλους, θα γυμναστούμε, θα κάνουμε τον απογευματινό μας περίπατο. Η πλατεία εξ ορισμού, προσφέρει ασφάλεια, χαλάρωση, ξεκούραση. Δεν είναι διαμοιρασμένη λόγω διέλευσης οχημάτων. Τότε θα ονομαζόταν “δρόμος”, η “λεωφόρος”.

Ομάδα Πολιτών “Όχι Αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας”».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ