Υπάρχουν άραγε ιππότες στην εποχή μας;

Η απάντηση είναι καταφατική και μάλιστα ανήκουν και σε στρογγυλή τράπεζα (Round Table).

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να τους γνωρίζετε μπορεί και όχι αλλά βρίσκονται πίσω από αρκετές φιλανθρωπικές και κοινωνικές παρεμβάσεις σε όλη την Κύπρο. Movember Cyprus, Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής (ΚΕΖ) «Μέντωρ», «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού», Σύνδεσμος «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς – Round Table», Μονάδα Βαρήκοων Παιδιών Πάφου, Access City, «Δείπνο Ελπίδας» είναι μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες τους.

Η σημερινή ημέρα, η 14η Μαρτίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως και από χιλιάδες μέλη, ως η Διεθνής Μέρα Round Table. Αλλά τι είναι το Round Table;

Το Round Table αποτελείται από λέσχες νέων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, που προωθούν ένα καλύτερο τρόπο ζωής μέσω της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της καλλιέργεια των υψίστων επαγγελματικών ιδεωδών. Γεννήθηκε στην Αγγλία με πρωτοβουλία του Louis Marchesi και η πρώτη λέσχη ιδρύθηκε στην πόλη Norwich το 1927. Από τότε, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Το Round Table υπερηφανεύεται για τις ευκαιρίες που δίνει στα μέλη του να χαρούν τη ζωή αλλά και να στηρίξουν το συνάνθρωπο τους. Τα μέλη του υπερηφανεύονται ότι ανήκουν σε κάτι ξεχωριστό, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να βρει κάποιος στις μέρες μας, ένα χώρο όπου «συναντάς παλιούς φίλους για πρώτη φορά!».

 



 

Βασικές αξίες του Round Table είναι η ισότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη και ο επαγγελματισμός. Το όραμα πίσω από το Round Table ήταν η δημιουργία μιας λέσχης για να βοηθά νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητές τους.

Οι σκοποί του Round Table εφαρμόζονται από όλες τις λέσχες παγκοσμίως και επικεντρώνονται στην επαγγελματική και κοινωνική δικτύωση και συνεργασία, στην καλλιέργεια των ηθών και ιδεωδών, στην προσωπική ανάπτυξη των μελών, στην κοινωνική προσφορά και στη φιλανθρωπία. Το σύνθημα του Round Table είναι το «ADOPT – ADAPT – IMPROVE», δηλαδή, «ΥΙΟΘΕΤΩ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ, ΒΕΛΤΙΩΝΩ» και το οποίο ισχύει και ακολουθείται από το 1927!

 



 

Το Round Table Κύπρου ιδρύθηκε το 1978 και φέτος κλείνει 39 χρόνια ζωής, ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς. Το έργο που έχει επιτελέσει από την ημέρα ίδρυσης του είναι τεράστιο τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο: από τη φιλοξενία διεθνών συνεδριών/εκδηλώσεων του Round Table International στην Κύπρο, μέχρι τη συλλογή οικονομικής και άλλης βοηθείας σε διάφορες χώρες του κόσμου που είχαν ανάγκη. Το Round Table Κύπρου έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις το 2003 και το 2012 (Best Association of Europe-Mediterranean-America Region), έχει υπηρετήσει σε καίριες θέσεις του Συμβουλίου του Round Table International (περιλαμβανομένου και αυτή του Προέδρου) και έχει συμβάλει τα μέγιστα στη προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό αλλά και στην κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπία στην Κύπρο. Σήμερα υπάρχουν 6 ενεργές λέσχες στην Κύπρο με περίπου 100 μέλη - Tablers.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο facebook Round Table Cyprus.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ