46 σπάνιες φωτογραφίες του National Geographic από την Κύπρο του 1928 [η συνέχεια]

Ανεξάντλητο μοιάζει να είναι το φωτογραφικό υλικό, που διαθέτει στο αρχείο του το National Geographic από το αφιέρωμα που είχε κάνει το 1928 στην Κύπρο, τις ομορφιές και τον κόσμο της.

 


Article featured image
Article featured image

Πριν λίγους μήνες είχαμε δημοσιεύσει παρόμοιο φωτορεπορτάζ με 57 σπάνιες φωτογραφίες της Κύπρου από το εν λόγω αφιέρωμα, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη, αφού η συγκεκριμένη έκδοση του National Geographic, είναι εξαιρετικά δυσεύρετη και λίγοι την έχουν στην κατοχή τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο αφιέρωμα, αξίζει να αναφέρουμε πώς τον Ιούλιο του 1928 το διάσημο περιοδικό, ταξίδεψε στην Κύπρο για να γνωρίσει από κοντά και έπειτα να κάνει γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, το νησί που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς Αφροδίτη.

Με τον γενικό τίτλο «Unspoiled Cyprus» (παρθένα Κύπρος), ο Ολλανδός φωτογράφος Willem Jan Willemsen, πήγε  κυριολεκτικά σε όλη την Κύπρο, «εγκλωβίζοντας» στο φακό του, την πολύχρωμη κυπριακή καθημερινότητα, με τις δυσκολίες της, τα προβλήματα της, αλλά και την ασύγκριτη ομορφιά της απλότητας τόσο των ανθρώπων, όσο και των τόπων της.

Το τουρκοκυπριακό site gundemkibris.com, δημοσίευσε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το αφιέρωμα του National Geographic στην Κύπρο το 1928, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μέσα από τη CITY.

 

\

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ