Θα «φάμε» πολλή σκόνη μέχρι και την Παρασκευή

Το χαμηλό βαρομετρικό που διασχίζει τη βόρειο Αφρική και θα φέρει σκόνη στην περιοχή μας, πλησιάζει. Το χαμηλό αυτό σύστημα βρίσκεται τώρα στη βορειοδυτική Αίγυπτο και θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία.

 


Article featured image
Article featured image

Η τροφοδότηση σκόνης προς την περιοχή μας από αυτό το σύστημα, θα συνεχίσει μέχρι το βράδυ, αλλά η σκόνη παραμένει στην περιοχή μέχρι και την Παρασκευή.

Σήμερα Τέταρτη θα αρχίσει σταδιακά να κάνει την εμφάνιση της η σκόνη στα ψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αλλά μέχρι το απόγευμα σκόνη θα αρχίσει να επηρεάζει και χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Τα ποσοστά σκόνης για σήμερα υπολογίζονται από χαμηλά έως μέτρια, χωρίς να αποκλείεται τοπικά να έχουμε και ψηλά ποσοστά αργά το απόγευμα.

Το βράδυ η σκόνη αναμένεται να πυκνώσει, με τα ποσοστά να κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά. Τοπικά κυρίως μετά τα μεσάνυχτα πιθανό να έχουμε και πολύ ψηλές τιμές. Λόγω αυξημένης υγρασίας, αλλά και πιθανής ομίχλης, σε συνδυασμό με τη σκόνη, η ορατότητα ενδέχεται τοπικά να είναι μειωμένη κατά διαστήματα.

Την Πέμπτη, τόσο τη μέρα όσο και το βράδυ, τα ποσοστά σκόνης υπολογίζονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά χωρίς να αποκλείεται τοπικά να έχουμε και πολύ ψηλές τιμές σκόνης. Λόγω αυξημένης υγρασίας, αλλά και πιθανής ομίχλης, σε συνδυασμό με τη σκόνη, η ορατότητα ενδέχεται τοπικά να είναι μειωμένη κατά διαστήματα.

Την Παρασκευή θα παρατηρείται ακόμη λίγη σκόνη κυρίως σε μέτρια επίπεδα. Το πρωί τοπικά δεν αποκλείεται να έχουμε και ψηλές τιμές για λίγο. Μέχρι αργά το απόγευμα η σκόνη αναμένεται να μετακινηθεί ανατολικά.

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη θα παρατηρούνται και σταγόνες λάσπης κατά τόπους και κατά περιόδους. Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ξηρής καταιγίδας.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ