Τα Περβόλια της Λάρνακας αναβαθμίζονται

Μια ιδιαίτερα αγαπητή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε διαδικασία ανάπλασης και αναδιαμόρφωσης.

 


Article featured image
Article featured image

Τα νέα έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή Περβολιών και άλλα θέματα τουριστικής φύσεως συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Προέδρου του Κ.Σ. Περβολιών κ. Κώστα Τίγγη, του Γραμματέα της Κοινότητας κ. Χριστόφορου Παντελή και του Διευθυντή του ξενοδοχείου που δραστηριοποιείται στην περιοχή.  

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται η ολοκλήρωση των εναπομενουσών εργασιών της α’ φάσης της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου, που αφορούν την προσθήκη φωτισμού καθώς και την τοπιοτέχνηση του χώρου.

Ο εν λόγω παραλιακός πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την επαρχία Λάρνακας και η δημιουργία του έχει συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της υποδομής της περιοχής.  Επίσης, άρχισε ήδη να σχεδιάζεται και η β’ φάση του έργου από τα σύνορα Περβολιών - Μενεού μέχρι το Δημοσιογραφικό χωριό.

Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μόνιμης υπαίθριας εξέδρας εκδηλώσεων στην πλατεία των Περβολιών για πραγματοποίηση θερινών παραστάσεων, έργο το οποίο σε συνάρτηση με το σύγχρονο Κοινοτικό Θέατρο που έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί, έρχεται ν’ αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο πολιτιστικής δράσης της Κοινότητας. Επιπρόσθετα, τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται να αρχίσουν οι εργασίες για δημιουργία πάρκου δίπλα από το ξενοδοχείο E-Hotel.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Περβολιών ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί – και άρχισε ήδη να υλοποιείται - πλάνο βελτίωσης των υπηρεσιών στης παραλίες και συγκεκριμένα, δημιουργία αποδυτηρίων και τουαλετών, σηματοδότηση χώρων στάθμευσης, καθαριότητα της παραλίας και της κοινότητας γενικά, έτσι ώστε τα Περβόλια να είναι σε άριστη κατάσταση ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Τα Περβόλια επίσης στις αρχές Μαΐου θα αδελφοποιηθούν με την Κοινότητα Beloiannisz (Μπελογιάννης) της Ουγγαρίας, χωριό το οποίο ιδρύθηκε από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ