Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο [μετά την πυκνή σκόνη της Παρασκευής]

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο άρχισε να επεκτείνεται μέχρι την Αφρική και καθώς κινείται πολύ αργά ανατολικά προς την περιοχή μας, θα αρχίσει σε πρώτη φάση να μεταφέρει πυκνή σκόνη και θερμές αέριες μάζες, ενώ θα ακολουθήσουν βροχές, καταιγίδες, χιόνια, ισχυροί άνεμοι και κρύο, σύμφωνα με νεότερη πρόβλεψη του kitasweather.com

 


Article featured image
Article featured image

Το χαμηλό αυτό σύστημα εξασθενεί καθώς κινείται ανατολικά, αλλά μόλις περάσει την Κρήτη βαθαίνει και πάλι αρκετά. Εάν τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραμείνουν, ίσως θα έχουμε το πιο βροχερό σύστημα των τελευταίων 26 μηνών. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της σκόνη από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι έως νοτιοανατολικοί αρχικά 2 έως 3 μποφόρ και αργότερα 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δεν αποκλείονται λίγες σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη αρχικά, αλλά σταδιακά θα αρχίσει να πυκνώνει. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, και μέχρι το απόγευμα ενδέχεται να είναι πυκνή. Τοπικά θα πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται σε πολύ ψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με λασπόνερα. Στο δυτικό μισό του νησιού θα έχουμε και τοπικές καταιγίδες, κάποιες από τις οποίες θα είναι ισχυρές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, η οποία ενδεχομένως να μειώνει την ορατότητα. Τοπικά και πάλι δεν αποκλείονται λίγες σταγόνες λάσπης ή και λασπόνερα από το απόγευμα. Σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας. Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή το απόγευμα θα επηρεαζόμαστε από βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, αλλά και χιόνια στο Τρόοδος από το Σάββατο το απόγευμα και μετά.

Οι βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους αναμένονται έντονες και μεγάλης διάρκειας. Οι άνεμοι ενισχύονται και η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ