Κατέβασε το λογισμικό της NASA εντελώς δωρεάν

Πλέον δεν χρειάζεται να χακάρεις τα συστήματα της NASA, ούτε και να εργάζεσαι σε αυτή για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στο υψηλής τεχνολογίας λογισμικό που χρησιμοποιεί για τις αποστολές της, αλλά και για τις έρευνες της, αφού σου το προσφέρει η ίδια εντελώς δωρεάν.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο Τεχνολογικού Προγράμματος Μεταφοράς που διατηρεί, η NASA προσφέρει τον ετήσιο κατάλογο του λογισμικού που χρησιμοποιεί εντελώς δωρεάν σε όλους. Βέβαια όπως είναι αναμενόμενο, τα εργαλεία στα οποία δίνει ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό είναι συγκεκριμένα όπως τονίζει και το σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post, παρόλα αυτά ο αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος και εσύ μπορείς να νιώσεις έστω και για λίγο επιστήμονας του διαστήματος.

«Το λογισμικό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στις πιο πετυχημένες αποστολές και ανακαλύψεις της NASA. Για να είμαστε ακριβείς το 30% των γνωστών καινοτομιών της NASA αφορούν το λογισμικό της», αναφέρει ο Dan Lockney, επικεφαλής του προγράμματος.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να μεταφέρουμε αυτά τα εργαλεία και σε άλλους τομείς, βλέποντας τα να χρησιμοποιούνται με νέους και δημιουργικούς τρόπους από εταιρείες και ιδιώτες».

Παρόλα αυτά, πολλά από τα διαθέσιμα downloads σχετίζονται με θέματα που μάλλον οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, εκτός και αν έχεις τοποθετήσει κάποιο δορυφόρο πάνω στην ταράτσα του σπιτιού σου ή αν εκτοξεύεις πυραύλους.

Μην απογοητεύεσαι όμως, αφού παράλληλα υπάρχουν εργαλεία που αφορούν θέματα υγείας, περιβάλλοντος και φύλαξης δεδομένων και σίγουρα κάτι θα βρεις που θα σου ταιριάζει, από τις 15 διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν από εργαλεία σχεδιασμού, μέχρι κλιματικούς προσομοιωτές.

Αν πάλι σου ακούγονται πολλά και δεν έχεις ώρα να τα εξερευνήσεις όλα, η NASA σου δίνει ένα top20 των πιο περιζήτητων εργαλείων για να ξεκινήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ