Με σκόνη, λασποβροχές και καταιγίδες η Μεγάλη Εβδομάδα

Το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στη Βόρειο Λιβύη, κινείται ανατολικά προς την Αίγυπτο και στη συνέχεια ακολουθεί βορειοανατολική πορεία προς την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό το χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει αρχικά με θερμές αέριες μάζες, αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες, ενώ μετά ακολουθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

Η σκόνη αναμένεται να είναι πυκνή από την Τετάρτη το απόγευμα, μέχρι και την Πέμπτη και καθαρίζει την Παρασκευή το απόγευμα.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί και στα δυτικά δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 23 έως 24 στα νότια και δυτικά παράλια και 12 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει μερικώς συννεφιασμένος με ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 στα παράλια και στους 3 στη χιονίστρα. Αύριο Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την περιοχή αρχίζει να επηρεάζει πιο θερμό, μέτριο έως ισχυρό ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα αέρα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τη Βόρειο Λιβύη - Αίγυπτο, όπου αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με σκόνη.

Κατά διαστήματα αναμένεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης ή και να σημειωθούν τοπικά ξηρές καταιγίδες. Το ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα αέρα ενισχύεται. Το απόγευμα η σκόνη αναμένεται να είναι πυκνή. Άνοδος θερμοκρασίας. Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με σταγόνες λάσπης και ξηρές καταιγίδες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.

Την Πέμπτη αναμένεται πυκνή σκόνη και λασποβροχές. Τοπικά αναμένονται και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες σε πεδινές κυρίως περιοχές ενδέχεται να είναι ξηρές. Πτώση θερμοκρασίας. Την Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες λόγω αστάθειας.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκυρίακο σημειώνει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ